Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sentinels και kevin. βάζουν τέλος στο ξέπλυμα χρημάτων!

Στόχος της σύμπραξης των δύο FinTech είναι η βελτίωση της ποιότητας των συναλλαγών, όσον αφορά στην ασφάλεια και την ευκολία για τους καταναλωτές και να αυξήσει την ευελιξία, να επιταχύνει τον διακανονισμό και να μειώσει τα τέλη συναλλαγών για τους εμπόρους, παρακάμπτοντας τα συστήματα καρτών

Η Sentinels, μια εταιρεία της Fenergo πρόκειται να συνεργαστεί με την kevin όσον αφορά στη συμμόρφωση και την παρακολούθηση συναλλαγών.

Η κορυφαία έξυπνη πλατφόρμα παρακολούθησης συναλλαγών στην Ευρώπη, εντοπίζει πλέον ύποπτες συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τους τοπικούς κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος (AML).

Η λύση υποδομής πληρωμών από λογαριασμό σε λογαριασμό (A2A) της kevin. που ενεργοποιείται μέσω open banking, επιτρέποντας στους εμπόρους να λαμβάνουν πληρωμές από περισσότερους από 350 εκατ. ανθρώπους από 27 ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι σήμερα, πάνω από 6000 έμποροι χρησιμοποιούν την υποδομή πληρωμών της kevin. Στόχος της είναι να βελτιώσει την ασφάλεια και την ευκολία για τους καταναλωτές και να αυξήσει την ευελιξία, να επιταχύνει τον διακανονισμό και να μειώσει τα τέλη συναλλαγών για τους εμπόρους, παρακάμπτοντας τα συστήματα καρτών.

Η Sentinels εξοπλίζει τους υπεύθυνους AML της kevin. με ένα σύγχρονο εργαλείο που της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις κανονιστικές της ανάγκες και να βελτιώσει την παρακολούθηση των συναλλαγών. Για παράδειγμα, οι πλούσιες πληροφορίες για τα δεδομένα πελατών που έχουν δημιουργηθεί από τα δεδομένα Know Your Customer (KYC) και τα δεδομένα συναλλαγών παρέχουν στην kevin. μια βαθύτερη κατανόηση των πελατών της, επιτρέποντάς της να εντοπίζει ύποπτες συναλλαγές με μεγαλύτερη ταχύτητα, συχνότητα και ακρίβεια.

Ο Joost van Houten, Διευθύνων Σύμβουλος της Sentinels, σχολίασε: «Είναι προνόμιο να έχουμε άλλη μια FinTech που στηρίζεται στην τεχνολογία open banking και υιοθετεί τη λύση μας για την παρακολούθηση των συναλλαγών. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε την kevin. να συνεχίσει την αξιέπαινη άνοδό της – ανεμπόδιστη από την απειλή της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος, με αυξημένη λειτουργική αποτελεσματικότητα και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις συμμόρφωσης. Είναι ένας ζωτικός ρόλος στην πορεία της kevin. που είμαστε ενθουσιασμένοι που επιλέξαμε να διαδραματίσουμε».

Ο Mindaugas Gaulia, επικεφαλής του τμήματος συμμόρφωσης της kevin., πρόσθεσε: «Μετά από μια γρήγορη διαδικασία ενσωμάτωσης, αποκομίσαμε τα οφέλη της ευέλικτης πλατφόρμας Sentinels. Οι ειδοποιήσεις που βασίζονται σε κανόνες είναι προσαρμόσιμες και ολόκληρη η ροή εργασιών μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιχειρηματικές μας ανάγκες και τις δικαιοδοσίες που εξυπηρετούμε, μειώνοντας τον χρόνο και την προσπάθεια που δαπανάται για τις έρευνες. kevin. έχει τεράστιες φιλοδοξίες ανάπτυξης για την τραπεζική μας κάλυψη και τα προϊόντα πληρωμών A2A και βλέπουμε τη Sentinels ως τον μελλοντικό μας συνεργάτη συμμόρφωσης one-stop-shop.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις