NBG Business Seeds: Βράβευση των 10 καλύτερων Startups!

Η «Γιορτή της Καινοτομίας» πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μελά και αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η Εθνική στηρίζει σταθερά και ενθαρρύνει τις καινοτόμες επιχειρήσεις, την τεχνολογική πρόοδο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας

Χθες (16/6/2022) πραγματοποιήθηκε η 12η διοργάνωση του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για την προώθηση της καινοτομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Η «Γιορτή της Καινοτομίας» πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μελά και αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η Εθνική στηρίζει σταθερά και ενθαρρύνει τις καινοτόμες επιχειρήσεις, την τεχνολογική πρόοδο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. 

Η Εθνική Τράπεζα πάντα καινοτομούσε, καθώς έχει αποτελέσει το πρώτο τεχνολογικό fund, υποστηρίζει έμπρακτα με την παροχή βοήθειας σε ΜμΕ, παρέχει ψηφιακά εργαλεία σε νέους και επιδιώκει συνεχώς την συνεργασία με Startups με στόχο των εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της. Τα τελευταία 12 χρόνια η NBG δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την δικτύωση των Startups με επιχειρήσεις και επενδυτές. Η φετινή εκδήλωση είχε πάνω από 250 προτάσεις, περίπου 423 συμμετέχοντες και στην χθεσινή εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι 10 επικρατέστερες ομάδες, με την Εθνική Τράπεζα να τιμά τους ανθρώπους που βλέπουν πίσω από το συνηθισμένο. Η NBG συνεργάζεται επίσης με 13 δημόσια πανεπιστήμια και 4 ερευνητικά κέντρα, καθώς και 50 φορείς, οργανισμούς και επιμελητήρια.

Μάλιστα, με γνώμονα την καινοτομία, η Εθνική Τράπεζα έχει αναπτύξει μια νέα λύση άμεσης χρηματοδότησης μέσω digital banking, χωρίς να χρειάζεται οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις να επισκεφθούν τα φυσικά καταστήματα. Επίσης, μόλις το 3% των συναλλαγών έχει πραγματοποιηθεί σε παράρτημα της NBG, όλες οι υπόλοιπες ολοκληρώθηκαν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

 «Η επιτυχία του NBG Business Seeds μας δείχνει ότι ο συνδυασμός καινοτόμου τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας μπορεί να γίνει ο καταλύτης για την αλλαγή του οικονομικού προτύπου της χώρας. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, ώστε να καλύψει ταχύτερα το κενό που τη χωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Στην Εθνική πιστεύουμε στο δυναμισμό των ελληνικών παραγωγικών δυνάμεων και ιδίως των νέων. Επενδύουμε συστηματικά και με συνέπεια στην καινοτομία και την τεχνολογία. Είναι τα εργαλεία μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πελατών μας, των ανθρώπων μας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο κ. Χρίστος Δήμας Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, ο οποίος υπογράμμισε: «Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην Εθνική Τράπεζα για την διοργάνωση του  12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, που προωθεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται δράσεις σαν αυτήν, που επιβραβεύουν  και υποστηρίζουν τους νέους ταλαντούχους επιστήμονες και επιχειρηματίες. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στους νικητές του διαγωνισμού. Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο δυναμικό, που σε συνδυασμό με την περαιτέρω εξωστρέφεια του οικοσυστήματος καινοτομίας και το φιλικότερο επενδυτικό περιβάλλον που διαθέτει, μπορεί να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.» 

 «Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί 12 χρόνια δραστηριοποίησης της Εθνικής Τράπεζας στο οικοσύστημα της καινοτομίας με δράσεις χρηματοδότησης, ανάδειξης, προβολής, ενημέρωσης καθοδήγησης και δικτύωσης. Το 2010 ξεκινήσαμε το ΝΒG Business Seeds, ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας μια σειρά από πρωτιές. Μεταξύ άλλων, ξεκινήσαμε τον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας, υποδεχόμενοι πάνω από 7.000 συμμετοχές ενώ απονείμαμε συνολικά βραβεία αξίας 600 χιλ. ευρώ. Ανταποκριθήκαμε επίσης στο κάλεσμα της πολιτείας και συμμετέχουμε ενεργά στη σημαντική πρωτοβουλία Elevate Greece. Η Καινοτομία μας αφορά και μας απασχολεί όμως και ως προς τη λειτουργία της Τράπεζας μας.  Στη διεργασία ψηφιακού μετασχηματισμού, το πρόγραμμα NBG Business Seeds αποτελεί για εμάς ένα ζωντανό και δυναμικό κανάλι εντοπισμού και ανάδειξης καινοτόμων εγχειρημάτων. Με σημαντικές δράσεις, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την Καινοτομία, αλλά μεταλλάσσεται και η ίδια, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στις προκλήσεις που μας επιφυλάσσει» επισήμανε η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Χριστίνα Θεοφιλίδη. 

Από τον φετινό διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» του NBG Business Seeds, διακρίθηκαν 10 ομάδες και απονεμήθηκαν χρηματικά έπαθλα. 

Ειδικότερα, ο πρώτος νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία Deepmed που βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ για ένα διαγνωστικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για σταδιοποίηση του καρκίνου πολλαπλών τύπων, μέσω ανίχνευσης μεταστάσεων σε λεμφαδένες από ψηφιοποιημένα πλακίδια μικροσκοπίου. 

To δεύτερο  βραβείο για την εταιρεία Gep με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ που κατασκευάζει drones για χρήση από γεωπόνους και καλλιεργητές, καταγράφοντας την υγεία φυτών και καλλιεργειών με στόχο την αύξηση της παραγωγής, την μείωση του κόστους και των φυτοφαρμάκων, 

Το τρίτο βραβείο για την εταιρεία ΑidPlex με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ για τη Scolionsense μια έξυπνη φορητή συσκευή που παρακολουθεί τη θεραπεία της σκολίωσης, μειώνοντας την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης στη σπονδυλική στήλη και το τέταρτο βραβείο για την εταιρεία Metabio, μια πλατφόρμα για ασθενείς, μονάδες υγείας, βιοτράπεζες και ερευνητικά κέντρα, με στόχο τη βελτιστοποίηση του κύκλου ανάπτυξης φαρμάκων, μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος της πρωτογενούς παραγωγής και αυξάνοντας την αξία του βιοδείγματος.


Απονεμήθηκαν επίσης  χρηματικά έπαθλα, για τα υπόλοιπα βραβεία,  από 1.500 ευρώ σε έξι ομάδες:

  • Cognitivplus για μια προηγμένη λύση ΑΙ ανάγνωσης και ανάλυσης νομικών κειμένων και εγγράφων που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία εξαγωγής και να βελτιώσει την ανάλυση των εγγράφων, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις να επιτύχουν ταχύτερη και καλύτερη λήψη αποφάσεων.
  • Elektronio Patin-e είναι ένα μοντέλο ηλεκτρικού πατινιού που εστιάζει στην ασφάλεια και στην άνεση και εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. 
  • Kryptonio Wallet  για ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων «χωρίς κλειδί», ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τη διαχείριση των ιδιωτικών κλειδιών ή την ασφαλή αποθήκευση φράσεων αρχικής σελίδας
  • myTeam για μια εφαρμογή που βοηθά αθλητικά σωματεία, προπονητές, αθλητές και γονείς να ψηφιοποιήσουν και να βελτιστοποιήσουν όσες διαδικασίες συμβαίνουν καθημερινά ανάμεσα τους.
  • Oviview για μία διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, η οποία προσφέρει την ευκαιρία για γρήγορο και εύκολο φιλτράρισμα των υποψηφίων στα πρώτα στάδια αξιολόγησης. Χρησιμοποιώντας την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή, καθιστά μη αναγκαία την παράλληλη ενεργή συμμετοχή υποψηφίων και εργοδοτών, και καταγράφει ετεροχρονισμένα κάθε συνέντευξη, παρέχοντας παράλληλα στους εργοδότες την δυνατότητα βαθμολόγησης, σημειώσεων και πρόσβασης στα χαρακτηριστικά των υποψηφίων. 
  • Shiplemon για μια πλατφόρμα διαχείρισης αποστολής δεμάτων. Η πλατφόρμα έχει συνδεθεί με τις εταιρείες Κούριερ και βοηθάει τους χρήστες να επιλέξουν τον καλύτερο τρόπο για να στείλουν το δέμα τους συγκρίνοντας τιμές, χρόνους παράδοσης και αξιοπιστία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις