Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βελγική Casper έλαβε 5 εκατ. ευρώ ως βιώσιμη αλυσίδα dark kitchen

Η Startup παρέχει μια σειρά επιλογών για delivery ποιοτικού φαγητού από ψηφιακά εστιατόρια, ακολουθώντας μια βιώσιμη και φιλική προς την τοπική κοινότητα προσέγγιση, ενώ το όνομα της είναι εμπνευσμένο από το "φαντασματάκι" Casper σαν ghost-cloud κουζίνα.

Η Casper, η κορυφαία αλυσίδα ψηφιακής κουζίνας του Βελγίου, μόλις συγκέντρωσε 5 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α’. Στη χρηματοδότηση ηγήθηκαν η Slingshot Ventures με τη συμμετοχή των serial entrepreneurs Jürgen Ingels (Smartfin), Zhong Xu & Jan Hollez (Deliverect).

Η Casper ιδρύθηκε το 2020 και είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα υβριδικών εστιατορίων delivery και takeout-only, γνωστά και ως ghost ή dark kitchens. Η Startup παρέχει πρόσβαση σε 10 ποιοτικά virtual food brands για διαφορετικά γούστα, θέτοντας για καθένα από αυτά  λογικές τιμές σε βιώσιμες συσκευασίες. Το μενού που εξυπηρετεί η εταιρεία είναι πλήρες και ποικίλει από vegan και γνωστά comfort food γεύματα, ενώ οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν απευθείας μέσω του εικονικού εστιατορίου ή μέσω της Caspar.

Το delivery ποιοτικού φαγητού που παραγγέλνει κανείς στο σπίτι είναι πλέον τάση με το Casper να δίνει στους πελάτες την δυνατότητα να συνδυάσουν και να παραγγείλουν από διαφορετικά μαγαζιά και καταλόγους, προσφέροντας πολλές επιλογές τόσο για τους χορτοφάγους όσο και για τους υπόλοιπους.

Η αλυσίδα υβριδικών κουζινών δραστηριοποιείται προς το παρόν στη Γάνδη, την Αμβέρσα, το Leuven, τις Βρυξέλλες, τη Λιέγη και τη Μπριζ και συνεργάζεται με τις κορυφαίες αγορές Just Eat Takeaway, Deliveroo και Uber Eats που αναλαμβάνουν την παράδοση των φαγητών τους. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί στις Κάτω Χώρες και τη Γαλλία μέχρι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, προτού κατευθυνθεί προς το Λουξεμβούργο και κάνει περαιτέρω διεθνή άλματα.

Με έμφαση στη βιωσιμότητα, η Casper εφαρμόζει επίσης μια πολιτική μηδενικών αποβλήτων και συγχρόνως προσπαθεί να συνεργάζεται με τοπικούς προμηθευτές. Αυτό σημαίνει ότι τα γεύματα μπορούν να παραδοθούν ή να είναι έτοιμα για παραλαβή σε μόλις 30 λεπτά, χάρη στις κουζίνες παραγωγής που βασίζονται στη διαδικασία, όπου η τεχνολογία, τα τρόφιμα και οι λειτουργίες βρίσκονται σε ισορροπία- σε όλη αυτή τη διαδικασία, η ποιότητα του προϊόντος είναι το κλειδί.

Σε αντίθεση με άλλες ghost kitchens, η Casper έχει μεγάλη ορατότητα on-the-go, αφού διαθέτει ανοιχτές και διαφανείς τοποθεσίες, με σαφές και αναγνωρίσιμο branding, τεχνολογία για την τοποθέτηση παραγγελιών take-away και χώρους αναμονής για τους διανομείς, διαμορφώνοντας ένας πιο φιλικό προς τη γειτονιά τύπο dark kitchen.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις