Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα υπηρεσία loyalty card με την υπογραφή της Klarna

Η BNPL εγκαινίασε τη νέα λειτουργία της κάρτας επιβράβευσης, ενώ απειλείται με σημαντική πτώση της εκτιμώμενης αξίας της

Ο κολοσσός- Klarna εγκαινίασε τη νέα λειτουργία της κάρτας επιβράβευσης ως νέο feature της εφαρμογής Klarna App.

Η νέα λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να αποθηκεύουν και να αξιοποιούν τις φυσικές κάρτες επιβράβευσης σαν digital υπηρεσίες. Ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να συγκεντρώνει πόντους από διάφορες συναλλαγές και να τα μετατρέπει σε προνόμια.

Η νέα λειτουργία τροφοδοτείται από την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας ψηφιακού πορτοφολιού Stocard, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021, αλλά ήταν στα σκαριά εσωτερικά σε διάφορες μορφές ήδη από τον Ιούνιο του 2020. Η Klarna δήλωσε ότι η λειτουργία υποστηρίζει πάνω από 8.000 προγράμματα επιβράβευσης πιστότητας παγκοσμίως, που καλύπτουν τομείς όπως τα είδη ένδυσης, ομορφιάς, τεχνολογίας και παντοπωλείου.

Η λειτουργία της κάρτας bonus είναι διαθέσιμη στο Klarna App σε 18 περιοχές, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Η Klarna δήλωσε ότι η νέα λειτουργία θα επεκταθεί σε πρόσθετες αγορές κατά τη διάρκεια του 2022.

«Στην Klarna, θέλουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές την καλύτερη εμπειρία αγορών στον κόσμο, ανεξάρτητα από το αν αυτή είναι online ή σε φυσικά καταστήματα», δήλωσε ο David Fock, chief product officer της Klarna.

«Μετά το λανσάρισμα του νέου επαναστατικού εργαλείου Virtual Shopping, η Klarna εισχωρεί τώρα βαθύτερα στο «φυσικό» λιανεμπόριο, βοηθώντας τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα παντού όπου ψωνίζουν. Εξοπλίζοντας τους χρήστες με έναν «ψηφιακό χώρο» όπου συγκεντρώνουν με ευκολία τις κάρτες επιβράβευσης, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των φυσικών αγορών σε ένα νέο επίπεδο ευκολίας και ευελιξίας

Η νέα λειτουργία έρχεται καθώς η αποτίμηση της σουηδικής εταιρείας μοιάζει αβέβαιη ενόψει της επερχόμενης ρύθμισης στον τομέα και της δυνητικά εξαιρετικά ανατρεπτικής εισόδου της Apple στον χώρο των BNPL.

Η εταιρεία μείωσε το προσωπικό της κατά περίπου 10% τον Μάιο, επικαλούμενη παράγοντες όπως η γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Ρωσία και ο αυξανόμενος πληθωρισμός.

Το υπουργείο Οικονομικών νομοθέτησε πρόσφατα ότι οι πάροχοι BNPL θα πρέπει να είναι εγκεκριμένοι από την FCA. Παρά τα ρυθμιστικά ζητήματα, το μέγεθος της ευρύτερης αγοράς BNPL σημειώνει ανοδική πορεία, η εταιρεία αναλυτών GlobalData προέβλεψε πρόσφατα ότι το μέγεθος της αγοράς θα ανέλθει σε 607 δισ. δολάρια έως το 2026.

Περισσότερα για τις διακυμάνσεις της πορείας της Klarna, εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις