Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Helicap «επενδύει» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η επενδυτική FinTech «σήκωσε» 5 εκατ. δολ. σε έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης και επεκτείνει την συμβουλευτική της ομάδα

Η επενδυτική FinTech πλατφόρμα Helicap ανακοίνωσε την συγκέντρωση 5 εκατ. δολ. σε έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης.

Η διαδικασία χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε παρουσία των παγκόσμιων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων Tikehau Capital και PhillipCapital.

Ο Jean-Baptiste Feat, Global Co-CIO της Tikehau Capital και η Grace Tang, εκτελεστική διευθύντρια της Phillip Private Equity, θα ενταχθούν στη συμβουλευτική ομάδα της Helicap, προσφέροντας την τεχνογνωσία και το δίκτυό τους στους ιδρυτές της Helicap και στην ευρύτερη ομάδα.

Η Helicap δήλωσε ότι το νέο κεφάλαιο θα της επιτρέψει ως όμιλος να «εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στις ιδιωτικές αγορές και να γίνει η κυρίαρχη ψηφιακή πλατφόρμα ιδιωτικών επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ασία».

Η εταιρεία παρέχει την οικονομική δυνατότητα σε άτομα και επιχειρήσεις που δεν έχουν τραπεζική πρόσβαση σε όλη την περιοχή, να διαχειρίζονται αυτοβούλως τα οικονομικά τους.
Το εμβληματικό ταμείο ιδιωτικού χρέους της Helicap άντλησε πρόσφατα 10 εκατ. δολ. ΗΠΑ από μια περιφερειακή εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που υποστηρίζεται από τράπεζα και η οποία επιδιώκει να διπλασιάσει τη δέσμευσή της στο προϊόν του ταμείου της Helicap.

Ο David Z, CEO της Helicap, επισήμανε «Στην Helicap, το όραμά μας ήταν πάντα να παρέχουμε ρευστότητα σε εναλλακτικούς δανειστές με αποστολή να καταστήσουμε δυνατή τη χρηματοοικονομική πρόσβαση εκατομμυρίων ΜμΕ που δεν έχουν τραπεζική πρόσβαση. Κατά τους επόμενους μήνες, θα επεκτείνουμε τη σουίτα των προϊόντων και υπηρεσιών μας που βασίζονται σε δεδομένα, ώστε να καθιερώσουμε την Helicap ως τον κατάλληλο φορέα ιδιωτικής χρηματοδότησης στη ΝΑ Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε να εκδημοκρατίζουμε την πρόσβαση σε ιδιωτικές επενδύσεις μέσω μιας επενδυτικής πλατφόρμας FinTech με γνώμονα τα δεδομένα, η οποία δίνει προτεραιότητα στη διαχείριση του κινδύνου».

Αναγνωρίζουμε ότι η διαχείριση του κινδύνου είναι υψίστης σημασίας με κάθε επένδυση που πραγματοποιούμε. Με τη δοκιμασμένη τεχνολογία μας, μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορες αλλά και τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πού θα αναπτύξουμε τις επενδύσεις μας και τους όρους αυτών των τοποθετήσεων.

«Στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών της παγκόσμιας αγοράς, η επένδυση της Tikehau Capital και της PhillipCapital αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων εκτέλεσης της Helicap σε θεσμικό επίπεδο και της εντολής της να καταγράψει τις προοπτικές ανάπτυξης των ιδιωτικών επενδυτικών ευκαιριών στην περιοχή» δήλωσε ο Quentin Vanoekel, CIO της Helicap Investments και συνιδρυτής της Helicap

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις