Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IKEA Kreativ: Phygital αγορές και interior design με ένα μόνο «κλικ»!

Η λειτουργία αξιοποιεί λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικής όρασης, παρόμοιες με αυτές των αυτοματοποιημένων οχημάτων, όπως νευρωνικά δίκτυα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν εκπαιδευτεί να αναγνωρίζουν τα αντικείμενα και τη γεωμετρία των εσωτερικών χώρων

Η ΙΚΕΑ συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα του virtual reality και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μετά την άνετη και γρήγορη διαδικτυακή λύση «Virtual επίσκεψης» στα φυσικά franchise καταστήματα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, η IKEA παρουσιάζει ένα νέο εργαλείο!

Σήμερα, η εταιρεία Σουηδικών επίπλων λανσάρει μια νέα διαδραστική AI εμπειρία σχεδιασμού με τεχνητή νοημοσύνη, την ΙΚΕΑ Kreativ, για το IKEA.com και την εφαρμογή ΙΚΕΑ

Με την IKEA Kreativ οι πελάτες στις ΗΠΑ θα έχουν την δυνατότητα να σχεδιάζουν και να οπτικοποιούν τους δικούς τους χώρους, με τα έπιπλα της εταιρείας!

Πλέον οι αγορές και η οργάνωση του χώρου πραγματοποιούνται γρήγορα εύκολα, χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψη σε ένα φυσικό κατάστημα. Η ΙΚΕΑ είχε εισάγει εδώ και αρκετό καιρό το virtual store, όπου είχες την δυνατότητα να περιηγηθείς μέσα στο κατάστημα από την άνεση του καναπέ σου.

Τώρα βέβαια, μιλάμε για μια υπερσύγχρονη «έξυπνη» και εξατομικευμένη εμπειρία με τα έπιπλα της ΙΚΕΑ.

Μέχρι στιγμής, η λειτουργία IKEA Kreativ είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές Android αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Η εμπειρία AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) αναμένεται να κυκλοφορήσει σε επιπλέον χώρες τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακριβείς ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Με το IKEA Kreativ η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα πως κινείται με αλματώδεις ρυθμούς προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Σύμφωνα με την ΙΚΕΑ, πρόκειται για την πρώτη πλήρως εξοπλισμένη εμπειρία σχεδιασμού μικτής πραγματικότητας στη βιομηχανία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού για ζωντανό και ακριβή σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των ταξιδιών των πελατών μεταξύ ηλεκτρονικού εμπορίου και στο καταστήματος.

Οι πλατφόρμες εικονικού σχεδιασμού δεν είναι κάτι καινούριο. Στην πραγματικότητα, η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες επίπλων «ανέβηκε» στο κύμα επαυξημένης πραγματικότητας το 2017 με την εφαρμογή IKEA Place.

Η εφαρμογή συνεργάζεται με το ARKit της Apple για να επιτρέπει στους πελάτες να σαρώνουν ένα δωμάτιο και να τοποθετούν μια καρέκλα, ένα κρεβάτι κ.λπ. της ΙΚΕΑ στο χώρο. Οι Amazon, Wayfair, Target, The Home Depot, Overstock, Houzz και άλλες έχουν αναπτύξει εφαρμογές AR για να βοηθήσουν τους πελάτες να σχεδιάσουν ένα δωμάτιο με προϊόντα που μπορούν και να αγοραστούν.

Το IKEA Kreativ καταγράφει με ευρυγώνια 3D προβολή και δίνει την δυνατότητα στον χρήση να σχεδιάσει ολόκληρο το χώρο από την «κορυφή ως τα νύχια».

Αξιοποιώντας τεχνολογίες χωρικής υπολογιστικής, μηχανικής μάθησης και 3D phygital  πραγματικότητας που αναπτύχθηκαν από τους ειδικούς σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης της Silicon Valley Geomagical Labs, τους οποίους ο όμιλος Ingka απέκτησε το 2020.

Η λειτουργία αξιοποιεί παρόμοιες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικής όρασης, παρόμοιες με αυτές των αυτοματοποιημένων οχημάτων, όπως νευρωνικά δίκτυα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν εκπαιδευτεί να αναγνωρίζουν τα αντικείμενα και τη γεωμετρία των εσωτερικών χώρων. Επίσης το IKEA Kreativ αξιοποιεί αλγόριθμους στερεοσκοπικής όρασης για την 3D παρουσίαση του χώρου καθώς και αλγόριθμους υπολογιστικής φωτογραφίας και γραφικά τρισδιάστα μοντέλα μικτής πραγματικότητας.

Οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν να σχεδιάζουν τον κενό τους χώρο με την χρήση εφαρμογής

Το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο μετατρέπεται σε λευκό καμβά που εμπλουτίζεται με έπιπλα πραγματικής κλίμακας από ολόκληρο τον κατάλογο της ΙΚΕΑ. Εκτός από την προβολή επίπλων, το IKEA Krative δίνει και την δυνατότητα preview για πίνακες και LED φωτιστικών σε τοίχους.

Τα προϊόντα που επιλέγονται μπορούν στη συνέχεια να προστεθούν στο καλάθι αγορών ή να αποθηκευτούν σε έναν λογαριασμό ΙΚΕΑ για αργότερα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να μοιραστείτε ένα τελικό σχέδιο με φίλους, την οικογένεια ή ακόμη και με έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων στην ΙΚΕΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις