Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ψηφιακή μετάβαση της βιομηχανίας δημιουργεί τη νέα αγορά εργασίας για τα τεχνολογικά επαγγέλματα

Με την ψηφιακή μετάβαση της βιομηχανικής παραγωγής να αποτελεί το νέο, δυναμικό πεδίο απασχόλησης για του επαγγελματίες του IT, το πρόγραμμα IT Professionals of Tomorrow, δίνει τη δυνατότητα σε 15 νέους επαγγελματίες του ΙΤ, να αποτελέσουν μέρος της εξέλιξης και της ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Η βιομηχανική παραγωγή μετασχηματίζεται παγκοσμίως, δημιουργώντας μια νέα, διαφορετική πραγματικότητα για την αγορά εργασίας, με τους επαγγελματίες του ΙΤ να κατευθύνονται πλέον στην ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογιών για την παραγωγική διαδικασία.

Η 4η βιομηχανική επανάσταση ή Industry 4.0, όπως ονομάζεται, µε τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες που τη χαρακτηρίζουν, όπως ο αυτοματισμός, τα big data, το υπολογιστικό νέφος και η τεχνητή νοημοσύνη, μετατοπίζουν το ενδιαφέρον των τεχνολογικών επαγγελμάτων στη βιομηχανική παραγωγή, η οποία είναι η νέα, μεγάλη αγορά για το IT.

Οι ειδικότητες ΙΤ που στηρίζουν και αναπτύσσονται με την ψηφιακή μετάβαση της βιομηχανίας

Συγκεκριμένες τεχνολογικές ειδικότητες έρχονται σήμερα στο προσκήνιο για τη βιομηχανία, η οποία τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει το βασικό πεδίο εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε πολλούς νέους επαγγελματίες του IT  να εργαστούν στην ψηφιακή μετάβαση της παραγωγικής διαδικασίας. 

Data Analysts και Data Scientists

Οι ειδικοί της επιστήμης δεδομένων είναι περιζήτητοι σχεδόν σε κάθε τομέα, από την εφοδιαστική αλυσίδα και το ηλεκτρονικό εμπόριο μέχρι την υγειονομική περίθαλψη και τις τράπεζες. Εκατομμύρια εταιρείες και κρατικοί φορείς εξαρτώνται από τα μεγάλα δεδομένα για να επιτύχουν και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους. Στη βιομηχανία η ανάλυση των δεδομένων συμβάλει στην αυτοματοποίηση της παραγωγής και οι ειδικοί των δεδομένων, βρίσκουν μια νέα εφαρμογή της τεχνογνωσίας τους, σε μεγάλη κλίμακα.  

Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning (ML) Specialists

Η τεχνητή νοημοσύνη προορίζεται να δημιουργήσει μερικές από τις πιο σημαντικές καινοτομίες του αιώνα. Αυτόνομα αυτοκίνητα, Digital Twins και έξυπνες συσκευές, είναι όλες εφαρμογές και δημιουργίες μιας εξελισσόμενης εποχής τεχνητής νοημοσύνης που θα επανασχεδιάσει τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Προγραμματιστές

Οι προγραμματιστές αναλύουν και προγραμματίζουν εφαρμογές καθώς και δημιουργούν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις βάση των επιχειρηματικών αναγκών διατηρώντας ένα κομβικό ρόλο στην ψηφιακή μετάβαση των εταιρειών.  

Μηχανικοί Δικτύου

Οι μηχανικοί δικτύου σχεδιάζουν και υλοποιούν διαμορφώσεις δικτύου, αντιμετωπίζουν προβλήματα επιδόσεων, επιβλέπουν την παρακολούθηση δικτύου και ρυθμίζουν τα συστήματα ασφαλείας. 

Internet of Things (IoT)

Πρόσφατες μελέτες προβλέπουν ότι μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 55,7 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές παγκοσμίως, το 75% των οποίων θα είναι συνδεδεμένες σε μια πλατφόρμα IoT. Στη βιομηχανική παραγωγή ο προγραμματισμός, η αρχιτεκτονική και η διασύνδεση δημιουργεί ένα νέο πεδίο εφαρμογής για τους επαγγελματίες του IT.

Cybersecurity

Η ασφάλεια των εταιρικών δεδομένων προστατεύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της. Οι επιστήμονες και επαγγελματίες εκπαιδεύονται να βρίσκουν και να επιλύουν αδυναμίες των συστημάτων και των εταιρικών διαδικασιών σε δίκτυα, συστήματα, βάσεις δεδομένων και εφαρμογές. Κύριος σκοπός τους είναι η δημιουργία και εκτέλεση πλάνου για αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων και εν γένει η τεχνική προστασία της ιδιωτικότητας των υπαλλήλων και των εταιρικών δεδομένων.

Έργα ψηφιακής μετάβασης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα υλοποιούνται, τα τελευταία χρόνια, τεχνολογικά έργα, μεγάλης κλίμακας, για την ψηφιακή μετάβαση της βιομηχανικής παραγωγής, με την STEELMET και τις εταιρείες της VIOHALCO, να έχουν ολοκληρώσει τα πλέον σημαντικά από αυτά.

Azure ARC:  Με το Azure Arc, η STEELMET έχει ενοποιήσει τη διαχείριση υποδομών και ΙΤ διαδικασιών των εταιρειών της VIOHALCO για να βελτιώσει την ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων και να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία του IT. Με τη διαδικασία μεταφοράς του οικοσυστήματός της στο cloud, η STEELMET λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, βελτιώνει την ανταπόκριση της στις επιχειρηματικές ανάγκες των εταιρειών της VIOHALCO και μεταβαίνει από την παραδοσιακή συντήρηση υποδομής σε μια πιο ευέλικτη κουλτούρα για γρήγορη, συνεπή και συνεχή βελτίωση. Η Εταιρεία πέρασε σε ένα πιο προσανατολισμένο DevOps, συνδυάζοντας την ανάπτυξη, τις λειτουργίες πληροφορικής, την ποιοτική μηχανική και τις ομάδες ασφαλείας για να συνεργαστεί και τελικά να παράγει καλύτερα, πιο αξιόπιστα προϊόντα και να επιτύχει τους επιχειρηματικούς στόχους γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

Ψηφιοποίηση Διαδικασιών: Ο μετασχηματισμός Industry 4.0 περιλαμβάνει υλοποιήσεις συστημάτων εκτέλεσης κατασκευής (MES), χρησιμοποιώντας τεχνολογίες IoT, AR και BI. Τα στρατηγικά έργα MES σε όλα τα εργοστάσια των εταιρειών της VIOHALCO  παρέχουν άψογες, ακριβείς, σε πραγματικό χρόνο, πλήρεις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με όλες τις διαδικασίες παραγωγής (ποσότητες / φορές, πόροι, εργαλεία, ποιότητα), καθιστώντας διαθέσιμη τη συλλογή, τον έλεγχο, την αποθήκευση και την αναφορά των πληροφοριών.

Κυβερνοασφάλεια (Cyber Security) και Cloud Computing : Η STEELMET προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερους από 6.000 χρήστες που είναι κατανεμημένοι σε διάφορα γεωγραφικά σημεία και διαχειρίζεται αρκετούς εικονικούς και φυσικούς διακομιστές με την εφαρμογή κοινών πολιτικών διαχείρισης και ασφάλειας προσφέροντας υψηλής ποιότητας εταιρικών υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει ότι οι υποδομές και οι υπηρεσίες λειτουργούν βέλτιστα, ελαχιστοποιώντας τη διαχείριση και παράλληλα τον κίνδυνο δαπανηρών παραβιάσεων δεδομένων ευθυγραμμίζοντας της εταιρείες με αρκετά παγκόσμια αποδεκτά πρότυπα. 

Συστήματα SAP: H STEELMET κατέχει μια μεγάλη βάση χρηστών SAP με τα ακόλουθα συστήματα: ERP, S/4 HANA, Success Factors, IBP, Ariba network, Transportation Management System (TMS), Invoice Management by OpenText (VIM).

Αποκτώντας επαγγελματική εμπειρία στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας

Με την ψηφιακή μετάβαση της βιομηχανικής παραγωγής να αποτελεί το νέο, δυναμικό πεδίο απασχόλησης για του επαγγελματίες του IT, η  STEELMET, δημιούργησε το πρόγραμμα IT Professionals of Tomorrow, δίνοντας τη δυνατότητα σε 15 νέους επαγγελματίες του ΙΤ, να αποτελέσουν μέρος της εξέλιξης και της ψηφιακής καινοτομίας που προσφέρει σε μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεκαπέντε (15) νέοι επαγγελματίες θα επιλεγούν για να εργαστούν για 6 μήνες, στο πλαίσιο του προγράμματος IT Professionals of Tomorrow, διατηρώντας την προοπτική να συνεχίσουν και να εξελίξουν την καριέρα τους μέσα στην STEELMET ή και σε άλλες εταιρίες της VIOHALCO σε 6 βασικές ειδικότητες:

 • Software Developer
 • Network Engineer
 • Azure Engineer
 • Business Intelligence Engineer
 • Security Engineer
 • Helpdesk Engineer

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν σχετικό πτυχίο Electrical & Computer Engineering ή Computer Science, από την Ελλάδα ή από Πανεπιστημιακό ίδρυμα του εξωτερικού ή αντίστοιχες τεχνολογικές πιστοποιήσεις  και από 0 έως 3 χρόνια εργασιακή εμπειρία, θα εργαστούν σε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της STEELMET, όπως:

 • Digital transformation with cloud technologies 
 • Cyber and data Security 
 • Χρήση εργαλείων για αυτοματοποίηση διαδικασιών 
 • Factory Digitalization 
 • Machine Learning and Big Data analytics
 • Implementation of innovative, tailor-made software solutions using cutting-edge technologies

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για το πρόγραμμα IT Professionals of Tomorrow εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις