Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μαζικές απολύσεις και περικοπές πραγματοποιεί η Ro

Η απουσία νέων επενδυτών αποδεικνύει πως η εταιρεία εστιάζει σε ανθρώπους που έχουν ήδη οικονομικό μερίδιο στη μελλοντική επιτυχία της Health Tech

Η Ro μειώνει κατά 18% το ανθρώπινο δυναμικό της.

Η Ro, ένας μονόκερος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ο οποίος άντλησε τελευταία φορά 150 εκατ. δολ. πριν από λίγους μήνες με αποτίμηση 7 δισ. δολ., πραγματοποιεί απολύσεις με στόχο την διαχείριση των εξόδων και την αποδοτικότερη λειτουργία του οργανισμού.

«Λόγω της υποχρέωσής μας να προστατεύουμε τις πληροφορίες υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών, δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για όσους αποχωρούν από την εταιρεία», επισημαίνεται  στο ενημερωτικό e-mail που απέστειλε η εταιρεία.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό θα σας φανεί απότομο και ελπίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους σύνδεσης για να αποχαιρετήσετε τους συναδέλφους σας. Οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση δύο μηνών και υποστήριξη για την εύρεση εργασίας. Ο μονόκερος της υγειονομικής περίθαλψης προσφέρει δύο μήνες πληρωμένων παροχών υγειονομικής περίθαλψης».

Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ηγεσία αναφέρει ότι έλαβε μέτρα τους τελευταίους έξι μήνες προκειμένου να προετοιμαστεί σε περίπτωση επέλθει πιθανή ύφεση, συμπεριλαμβανομένου των περιορισμένων διαθέσιμων επενδυτικών κεφαλαίων. Το κεφάλαιο στο οποίο αναφέρονται, παρά το γεγονός ότι ήταν σε υψηλότερη αποτίμηση, χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από υφιστάμενους επενδυτές.

Η απουσία νέων επενδυτών αποδεικνύει πως η εταιρεία εστιάζει σε ανθρώπους που έχουν ήδη οικονομικό μερίδιο στη μελλοντική επιτυχία της Ro.

Η απόφαση της Ro να απολύσει κόσμο έρχεται μετά την αποχώρηση αρκετών στελεχών από την εταιρεία, μεταξύ των οποίων ο COO της Ro Γιώργος Κωβαίος, ο GM του φαρμακείου της Ro Steve Buck και πιο πρόσφατα η συνιδρύτρια της Modern Fertility Afton Vechery.

Πρώην και νυν εργαζόμενοι μίλησαν για αυξανόμενες εντάσεις στη Ro που προκλήθηκαν από την αδυναμία της εταιρείας τεχνολογίας υγείας να αποκτήσει σημαντικά έσοδα από νεότερα προϊόντα και λύσεις.

Η πιο πρόσφατη απόλυση της εταιρείας επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας προσλήψεων της Ro. Μάλιστα, φημολογείται ότι η ανακοίνωση ήταν απροσδόκητη και ότι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τη μείωση του εργατικού δυναμικού μέσω Zoom χωρίς να έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις. Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Ro ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι που επηρεάζονται από τις απολύσεις ενημερώθηκαν σε συζητήσεις 1:1.

Πάντως η εταιρεία συνεχίζει την πορεία της και δεσμεύεται να αναπτύσσει νέες λύσεις και προϊόντα για τους ασθενείς.

«Το μάντρα για το υπόλοιπο του έτους (και ενδεχομένως και πέραν αυτού) θα είναι η ανάπτυξη με πειθαρχία», συνεχίζει το email της Ro.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις