Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Felix Ohswald: Σε πρώτο πλάνο η ελληνική αγορά για την GoStudent!

Τι δηλώνει αποκλειστικά ο Felix Ohswald, CEO και co- Founder της πρώτης ευρωπαϊκής EdΤech Unicorn η οποία σήμερα έχει παρουσία σε 23 Ευρωπαϊκές Χώρες!

Ακόμη πιο δυναμική πορεία στην ελληνική αγορά, με τον ταυτόχρονο εμπλουτισμό των υπηρεσιών προκειμένου λ.χ. να παρέχει βοήθεια ακόμη και σε φοιτητές πανεπιστημίου, αλλά και δράσεις ενίσχυσης του visibility της, σχεδιάζει η GoStudent, η οποία και αποτελεί την 1η Ευρωπαϊκή EdΤech Unicorn. 

Δείτε όλη την συνέντευξη του Felix Ohswald στο STARTUPPER TV εδώ

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ohswald, μιλώντας στο STARTUPPER TV η ζήτηση που έχει καταγραφεί από μέρους του ελληνικού κοινού στον έναν χρόνο παρουσίας της GoStudent εντός των συνόρων, είναι τόση που αυτομάτως ανάγει την χώρα μας σε μια από τις βασικές προτεραιότητες περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας.

«Έχουμε διαπιστώσει πως η ζήτηση κινείται σε σημαντικά αυξημένα επίπεδα, και δη από την πλευρά οικογενειών που αναζητούν κατηρτισμένους καθηγητές, ως πρόσθετη βοήθεια προς τα παιδιά τους. Ήδη, μάλιστα, έχουμε επεξεργαστεί μια σειρά από ενέργειες που θα ενισχύουν ακόμη περισσότερο το visibility της GoStudent στην Ελληνική αγορά, διατηρώντας πάντοτε ένα αδιαπραγμάτευτα υψηλό ποιοτικό στάνταρντ εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Παράλληλα, επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας προκειμένου να παρέχουμε βοήθεια και σε φοιτητές πανεπιστημίου», σύμφωνα με τον κ. Oshwald.

Υπενθυμίζεται πως η GoStudent έχει παρουσία σε 23 Ευρωπαϊκές Χώρες.

Startupper TV: Αλήθεια, πώς προέκυψε η δημιουργία της GoStudent;

Felix Ohswald: Η ιδέα για την GoStudent προέκυψε προ μια επταετία, όταν ο συνιδρυτής της εταιρείας, ο Robert, ο τότε 15χρονος αδελφός μου κι εγώ κατά τη διάρκεια των μαθητικών μας χρόνων είχαμε βιώσει από κοινού την εμπειρία στα σχολεία, η οποία μας έκανε να κατασταλάξουμε πως η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά είναι ευθεία συνάρτηση της αντίστοιχης ποιότητας των καθηγητών, καθώς επίσης του ενδιαφέροντος, της θέλησης και της αγάπης που εισφέρουν σε αυτή την σχέση.

Ξέρετε, ένας τέτοιος καθηγητής μπορεί να λειτουργήσει ως έμπνευση για τους μαθητές, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο πως βλέπουν και αντιμετωπίζουν την συνολικότερη μαθησιακή διαδικασία. Στο παραδοσιακό σύστημα εκπαίδευσης, όμως, ο δάσκαλος-πρότυπο αποτελεί μια τυχαία συγκυρία και όχι μια συνειδητή επιλογή που προέρχεται μετά από έρευνα. Αυτή η πραγματικότητα λειτούργησε ως το αναγκαίο «έναυσμα» προκειμένου να προβληματιστούμε γόνιμα και να κατασταλάξουμε στο σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα συνδέει online τους μαθητές από την Α’ Δημοτικού μέχρι και την ηλικία των 18 ετών, με κορυφαίους καθηγητές στο είδος και την επιστήμη τους.

Startupper TV: Αρκετοί υποστηρίζουν πως η GoStudent αποτελεί ή έστω καταδεικνύει προς το μέλλον της διδασκαλίας. Υπό ποια έννοια και γιατί;

Felix Ohswald: Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο και να αντικαταστήσουμε τον παραδοσιακό (συχνά όχι τόσο αγαπητό) τρόπο διδασκαλίας με την καινοτόμα διαδικτυακή διδασκαλία. Η πλατφόρμα διδασκαλίας της GoStudent απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές όλων των ηλικιών που είτε χρειάζονται εκπαιδευτική υποστήριξη ή θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο με τη βοήθειά μας.

Από την πλευρά τους, οι καθηγητές της GoStudent είναι εξειδικευμένοι φοιτητές και εκπαιδευτικοί, ειδικοί στα μαθήματα που διδάσκουν. Πριν συνεργαστούμε μαζί τους, οι καθηγητές λαμβάνουν μέρος σε μία διαδικασία συνεντεύξεων και τεστ με σκοπό να ελέγξουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και τις εκπαιδευτικές τους ικανότητες.

Η GoStudent έχει ως στόχο να απλοποιήσει την εκπαιδευτική διαδικασία και να εισάγει την τεχνολογία στο αναχρονιστικό σύστημα διδασκαλίας. Υπό αυτό το πρίσμα, βοηθάμε τους μαθητές να λάβουν εξειδικευμένη εκπαίδευση μέσα από μία διαδραστική και online αίθουσα διδασκαλίας.

Τα μαθήματά μας περιλαμβάνουν όλα τα σχολικά μαθήματα, με μεγαλύτερη ζήτηση σε αυτά των Μαθηματικών, της Φυσικής και των Αγγλικών. Παράλληλα, αυτό το διάστημα επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας προκειμένου να παρέχουμε βοήθεια και σε φοιτητές πανεπιστημίου.

Startupper TV: Ποιος ήταν ο αρχικός σας στόχος, με το ξεκίνημα της λειτουργίας της GoStudent;

Felix Ohswald: Μα, να αποτελέσουμε τον disruptor στον τομέα της 1-to-1 εκπαίδευσης. Κάτι που όχι μόνο πετύχαμε, αλλά ουσιαστικά μας οδηγεί και στο επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από το να επεκτείνουμε την προσφορά υπηρεσιών προς την αγορά, πέραν της διαδικασίας 1-to-1 εκπαίδευσης.

Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία ο «πυρήνας» της εκπαιδευτικής διαδικασίας παραμένει -περίπου- ίδιος εδώ και τουλάχιστον δυο αιώνες. Αναλογιστείτε απλώς πόσες ομοιότητες υπάρχουν από τη στιγμή που εσείς, οι γονείς σας, οι μεγαλύτερης ηλικίας συγγενείς, ακόμη οι παππούδες και γιαγιάδες σας ακολούθησαν την ίδια σχεδόν πορεία σε ότι είχε να κάνει με την εκπαιδευτική πτυχή. Δεν σας κρύβω πως πρόθεσή μου είναι να εισάγω την αλλαγή και το disruption στον εν λόγω τομέα, μέσω της δυναμικής και της καινοτομίας του EdTech.

Startupper TV: Τι θέση κατέχει η Ελλάδα στους σχεδιασμούς της GoStudent;

Felix Ohswald: Καίριας σημασίας, καθώς στον έναν χρόνο της παρουσίας μας στην τοπική αγορά, έχουμε διαπιστώσει πως η ζήτηση κινείται σε σημαντικά αυξημένα επίπεδα, και δη από την πλευρά οικογενειών που αναζητούν κατηρτισμένους καθηγητές, ως πρόσθετη βοήθεια προς τα παιδιά τους.

Ήδη, μάλιστα, έχουμε επεξεργαστεί μια σειρά από ενέργειες που θα ενισχύουν ακόμη περισσότερο το visibility της GoStudent στην Ελληνική Αγορά, διατηρώντας πάντοτε ένα αδιαπραγμάτευτα υψηλό ποιοτικό στάνταρντ εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Startupper TV: Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που κλήθηκες να απαντήσεις στην πορεία καθιέρωσης της GoStudent στην συνείδηση εκατομμυρίων Ευρωπαίων;

Felix Ohswald: Δίχως άλλο, η ανεύρεση μιας πειστικής απάντησης στο ερώτημα σχετικά με το πώς το επιχειρηματικό μοντέλο της GoStudent θα αποδεικνυόταν λειτουργικό, όσο και κερδοφόρο για τα συμβαλλόμενα μέρη. Σε αυτή την πορεία διήλθαμε από ποικίλα στάδια. Για παράδειγμα, αρχικά προσφέραμε δωρεάν την υπηρεσία, λειτουργώντας ένα chat όπου δίναμε απαντήσεις, μέσω των καθηγητών που ήταν συμβεβλημένοι μαζί μας.

Στη συνέχεια, σκεφτήκαμε να κατευθύνουμε την προσπάθειά μας προς τους γονείς, προκειμένου να τους εξηγήσουμε το μοντέλο χρέωσής μας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε μια εξαιρετικά ποιοτική μάθηση, δια μέσω μιας online υπηρεσίας, προς τους μαθητές.

Startupper TV: Υπάρχει κάποια… μυστική συνταγή και ποια είναι τα συστατικά με βάση τα οποία η GoStudent έχει εξελιχθεί στην πρώτη Ευρωπαϊκή EdTech Unicorn;

Felix Ohswald: Ασφαλώς και στηρίζεται σε έναν συγκερασμό στοιχείων. Κατ’ αρχάς, είναι η δόμηση -από μέρους μας- μιας εξαιρετικής ομάδας συνεργατών, η οποία διαθέτει απόλυτη αφοσίωση στους σκοπούς και το προϊόν της εταιρείας, επιχειρώντας να ωθήσει έτι περαιτέρω τις διαδικασίες, το περιεχόμενο και τις δράσεις της GoStudent σε καθημερινή βάση.

Δευτερευόντως, το γεγονός ότι με πολλή δουλειά καταφέραμε να αντιληφθούμε κάθε απαιτούμενη πτυχή ώστε το επιχειρηματικό μοντέλο που εφαρμόσαμε να αποδειχτεί λειτουργικό στην πράξη.

Στοιχείο, το οποίο μας επέτρεψε να διεισδύσουμε σε μια σειρά από Ευρωπαϊκές χώρες σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως τα τελευταία χρόνια έχουμε επεκτείνει την παρουσία μας σε 23 χώρες. Φυσικά, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθούν με την απουσία της καθημερινής αναζήτησης και εν τέλει επίτευξης της λειτουργικής αριστείας, υπερβαίνοντας ταυτόχρονα τα πιθανά προβλήματα ή αστοχίες.

Startupper TV: Έχεις διαπιστώσει εάν κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο του χαρακτήρα σου, συνέβαλε ώστε να δομήσεις μια τόσο επιτυχημένη εταιρεία edtech;

Felix Ohswald: Το γεγονός ότι από νεαρή ηλικία μου άρεσε να επιδίδομαι στην αποτελεσματική επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, θαρρώ πως με βοήθησε προκειμένου να συν-δημιουργήσω την GoStudent.

Φυσικά, ανέκαθεν διαπνεόμουν από πνεύμα επιχειρηματικότητας, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως από την ηλικία των 10 είχα ξεκινήσει να αποκτώ τα πρώτα μου έσοδα, αντιγράφοντας και εν συνεχεία πουλώντας DVDs σε σχολεία. Έκτοτε, προσπαθούσα να υπηρετώ με συνέπεια και ενθουσιασμό οτιδήποτε κι εάν καταπιανόμουν επιχειρηματικά.

Από όταν ήμουν μικρός είχα πάντα την διάθεση να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα, το επιχειρηματικό πνεύμα ήταν κάτι που με διακατείχε από νωρίς. Τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής μου κάθε φορά που προέκυπτε μια ευκαιρία να φανώ χρήσιμος παρέχοντας λύσεις, την «άρπαζα»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις