Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

15 εκατ. δολ. «σήκωσε» η Aware

Με τα νέα κεφάλαια η HealthTech σκοπεύει να κάνει το επόμενο «βήμα» από την ιδιωτική beta έκδοση και να επεκταθεί στην αγορά της Γερμανίας

Χρηματοδότηση 15 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Aware, μετά από έναν επιτυχημένο επενδυτικό γύρο σποράς.

Lead Fund του γύρου αποτέλεσαν η ελβετική πολυεθνική Lakestar και η Cherry Ventures και June Fund, που εδρεύουν στο Βερολίνο.
Συμμετείχαν επίσης ο Naren Shaam, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Omio, ο Lucas von Cranach, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της πλατφόρμας ποδοσφαιρικών μέσων Onefootball και ο Christian Reber, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της startup εταιρείας λογισμικού παρουσιάσεων Pitch.
Στο γύρο συμμετείχαν επίσης η ιδρυτής της τεχνολογίας υγείας TeleClinic Katharina Juenger και πολλοί άλλοι business angels.

Με τα νέα κεφάλαια η HealthTech σκοπεύει να κάνει το επόμενο «βήμα» από την ιδιωτική beta έκδοση και να επεκταθεί στην αγορά της Γερμανίας.

Η Aware θα διαθέσει το ιδιωτικό μέχρι στιγμής, προϊόν beta σε χρήστες στο Βερολίνο και στοχεύει σε μια ευρύτερη κυκλοφορία μέχρι το τέλος του έτους. Μετά από αυτό, η νεοφυής επιχείρηση θέλει να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

H Startup υποστηρίζει ότι στοχεύει στην δημιουργία «της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων υγείας της Ευρώπης για παροχή εξατομικευμένης ιατρική περίθαλψης», με στόχο να επιτρέψει στους ασθενείς να έχουν προληπτική πρόσβαση σε μονοπάτια φροντίδας προσαρμοσμένα στις ατομικές ανάγκες του ασθενή, πριν αυτές βρεθούν σε έξαρση.

Υπήρξε αρκετός σκεπτικισμός απέναντι στις νεοσύστατες επιχειρήσεις που προσέφεραν λύσεις αιματολογικών εξετάσεων από μία και μόνο στάση μετά το σκάνδαλο Theranos, αλλά αρκετές ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις έπεισαν τα VC να μοιραστούν τα μετρητά τους τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών είναι η βρετανική Thriva, η λιθουανική Revolab health και η φινλανδική Nightingale Health.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις