Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Βουτιά» 40 εκατ. δολ. για την συνολική αξία της Klarna

Παρ' ότι τον Φεβρουάριο, υπήρχαν φήμες πως η BNPL εξέταζε την άντληση νέων κεφαλαίων ύψους έως και 60 δισ. δολ. έκτοτε τα μόνα νέα που ακούμε από τον γίγαντα πληρωμών σε δόσεις είναι τα λειτουργικά έξοδα που πασχίζει να καλύψει

Η Klarna επιδιώκει την εξασφάλιση νέων κεφαλαίων, προσπαθώντας να κλείσει έναν νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η σουηδική BNPL εργάζεται πυρετωδώς για την άντληση περίπου 650 εκατ. δολ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από υφιστάμενους επενδυτές με lead fund τη Sequoia Capital.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο το Startup οικοσύστημα, έχοντας «ταρακουνήσει» ιδιαίτερα τις FinTech και τις BNPL εταιρείες.

Η «χρυσή» Klarna, είδε σιγά σιγά την αξία της να «κάνει βουτιά», ενώ από 45,6 δισ. δολ. η συνολική της αποτίμησης έχει μειωθεί σε μόλις 6,5 δισ. δολ. 

Παρ’ ότι τον Φεβρουάριο, υπήρχαν φήμες πως η BNPL εξέταζε την άντληση νέων κεφαλαίων ύψους έως και 60 δισ. δολ. έκτοτε τα μόνα νέα που ακούμε από τον γίγαντα πληρωμών σε δόσεις είναι τα λειτουργικά έξοδα που πασχίζει να καλύψει. Συγκεκριμένα, οι λειτουργικές ζημίες εκτιμάται πως ανέρχονται στα 748 εκατ. δολ. για το έτος 2021 ενώ η εταιρεία δεν δίστασε να προβεί και σε απολύσεις 10% του προσωπικού, καθώς έχει έρθει αντιμέτωπη με την αύξηση των επιτοκίων και μία οικονομία που σημειώνει απρόσκοπτη καθοδική πορεία.

Τον Μάιο, μάλιστα, φημολογείται  πως η εταιρεία σχεδίαζε να ζητήσει από νέους και υφιστάμενους χρηματοδότες έως και 1 δισ. δολ. σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την αξία της στο ποσό των 30 δισ. δολ.

Μόλις ένα μήνα αργότερα, φαίνεται πως η Klarna συμβιβάστηκες για πολύ λιγότερα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις