Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι πιο «in» προορισμοί για τους digital nomads

Πού έχει την καλύτερη σύνδεση στο ίντερνετ και ποιος μαγευτικός προορισμός δεν μετατρέπεται σε μίζερο τοπίο άπαξ και αποχωρήσουν οι τουρίστες; 

Μετά την εργασία από το σπίτι, μια λύση που υιοθετήθηκε κατά την διάρκεια του lockdown, έρχεται η νέα ευέλικτη λύση εργασίας από – οπουδήποτε επιθυμεί ο εργαζόμενος.

Την τελευταία περίοδο η Ελλάδα έχει αρχίσει να υποδέχεται εξίσου ανθρώπους που ταξιδεύουν και εργάζονται από απόσταση – με την διαδικασία παροχής visa να συναντά μεγάλη ανταπόκριση.

Αν λοιπόν έχετε ξεκαθαρίσει με το αφεντικό σας τα βασικά και έχετε την δυνατότητα να ταξιδέψετε και να εργαστείτε εξ αποστάσεως ως ψηφιακός νομάς για μερικές εβδομάδες ή μήνες, που είναι τα ιδανικότερα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς;

Πού έχει την καλύτερη σύνδεση στο ίντερνετ και ποιος μαγευτικός προορισμός δεν μετατρέπεται σε μίζερο τοπίο άπαξ και αποχωρήσουν οι τουρίστες;

Μαδέιρα, Πορτογαλία

Οι digital nomads που προσγειώνονται στο νησί, αποκτούν πρόσβαση σε έναν δωρεάν χώρο coworking, καθοδήγηση για την εύρεση καταλύματος και άδεια να ενταχθούν στην ομάδα των νομάδων – όπου κάθε εβδομάδα αναρτώνται εκδηλώσεις όπως εκδρομές πεζοπορίας και μαθήματα γυμναστικής στην παραλία κατά τη δύση του ηλίου.

Οι ντόπιοι φαίνεται να λατρεύουν τον καιρό (έχει 24ºC εκεί ακόμα και τον Νοέμβριο), την ηρεμία, τη φύση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα του νησιού.

 

Κανάρια Νησιά, Ισπανία

Όπως και η Μαδέιρα, έτσι και τα Κανάρια Νησιά βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά στην Αφρική από ό,τι στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Η γεωγραφική τους τοποθεσία την καθιστά άλλη μια ισχυρή επιλογή για όσους αναζητούν την αίσθηση του ζεστού χειμώνα.

Το Las Palmas έχει αναδειχθεί σε hub ψηφιακών νομάδων καθώς και στην Γκραν Κανάρια βρίσκεται το Nomad City, μια καθιερωμένη κοινότητα απομακρυσμένης εργασίας που προσφέρει καταλύματα coliving, συστάσεις για ιδιωτικούς χώρους εργασίας και μια ομάδα στο Facebook για τους νομάδες για να συνδεθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Αν επιθυμείτε μια λιγότερο έντονη και οργανωμένη εμπειρία, υπάρχουν άλλες, μικρότερες κοινότητες νομάδων στην Τενερίφη και τη Φουερτεβεντούρα, τις οποίες μπορείτε να ελέγξετε, και οι οποίες προσφέρουν χώρους εργασίας με γρήγορο wifi.

 

Λάγος, Πορτογαλία

 

Ένα από τα ανερχόμενα χωριά ψηφιακών νομάδων είναι το Λάγος στην περιοχή Algarve της Πορτογαλίας.

Στο Λάγος προσφέρονται χώροι coliving και coworking, καθώς και μια ομάδα στο Facebook για να συναντάτε τους συναδέλφους σας που περιπλανώνται.

Ιδανική δραστηριότητα για πιο εκλεπτυσμένα γούστα είναι οι δραστηριότητες «ενσυνείδησης και πνευματικής ηρεμίας» όπως διαλογισμός, γιόγκα, εκστατικός χορός και ολοτροπική αναπνοή. Έτσι, αν ψάχνετε για κάποιους τρόπους που επεκτείνουν το μυαλό σας για να χαλαρώσετε μετά το τέλος μιας κουραστικής μέρας στην δουλειά, το Λάγος μπορεί να είναι η κοινότητα ψηφιακών νομάδων για εσάς.

 

Bankso, Βουλγαρία

Τα περισσότερα από τα άλλα χωριά ψηφιακών νομάδων σε αυτόν τον κατάλογο περιορίζονται αρκετά στον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα, αλλά η ζωή στην παραλία δεν είναι ο μόνος τρόπος για να το ζεις σαν digital nomad στην Ευρώπη.

Το Μπάνσκο είναι ένα χιονοδρομικό κέντρο στα βουλγαρικά βουνά και έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μια από τις κορυφαίες κοινότητες ψηφιακών νομάδων στην Ευρώπη.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η πόλη γίνεται καταφύγιο για πεζοπόρους, ορειβάτες και ποδηλάτες βουνού, ενώ είναι ένα από τα φθηνότερα μέρη για να ζήσει κανείς στον χάρτη των ψηφιακών νομάδων της Ευρώπης. Το θέρετρο διαθέτει πλέον πολλούς χώρους coworking και coliving, καθώς και μια ζωντανή ομάδα στο Facebook που προσφέρει κάθε είδους εκδηλώσεις για νομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Τρέντο, Ιταλία

Πριν από πέντε χρόνια, ένα ζευγάρι από το Σαν Φρανσίσκο μετακόμισε σε μια γραφική πόλη κοντά στο Τρέντο της Ιταλίας – ελπίζοντας, όπως και πολλοί άλλοι νομάδες, να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Ενώ η πεζοπορία, το σκι και τα καλοκαίρια στη λίμνη – για να μην αναφέρουμε τα σπουδαία σχολεία και την όμορφη πόλη κοντά – ήταν ελκυστικά, συνειδητοποίησαν ότι από το χωριό των ψηφιακών νομάδων έλειπε ένα πράγμα: η κοινότητα.

Έτσι, εγκαινίασαν το Trento Remote, ένα λεγόμενο πρόγραμμα «all-in-one» για την υποστήριξη και την παροχή συμβουλών για τέτοιου είδους lifestyle. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βοήθεια για την εξεύρεση καταλύματος και χώρων συνεργασίας, ενώ το Trento Remote φιλοξενεί επίσης συναντήσεις, εκδηλώσεις και οργανωμένες «περιπέτειες» για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κοινωνικοποιηθούν τόσο με τους ντόπιους όσο και με άλλους ταξιδιώτες.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις