Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Convert Group: Κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον 

Η Convert Group αναδεικνύεται ανάμεσα στις 30 εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2023.

Διάκριση για έκτη συνεχόμενη χρονιά επιτυγχάνει η Convert Group, η ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο κλάδο των Data & Analytics με καινοτομικά έργα σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή.
Η Convert Group αναδεικνύεται ανάμεσα στις 30 εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2023 από το Great Place to Work International Institute, κατακτώντας την 7η θέση στην Κατηγορία των Επιχειρήσεων με 50 έως 250 άτομα προσωπικό. Υπενθυμίζεται ότι η Convert Group αναδείχθηκε το 2021 ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη στην κατηγορία των μικρομεσαίων εταιρειών από τον ίδιο οργανισμό και ανάμεσα στις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, από τον Economist και την Statista.
Όπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, από την ίδρυσή της το 2014, στοχεύει διαρκώς στην εγκαθίδρυση ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου το αίσθημα υπερηφάνειας, η συντροφικότητα, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός μεταξύ των μελών της ομάδας και η αξιοπιστία της διοίκησης θέτουν τη βάση για να δημιουργήσουν αξία οι εργαζόμενοί της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πρακτικές και πολιτικές που αντικατοπτρίζουν την εργασιακή κουλτούρα της Convert Group περιλαμβάνουν:
-Ευέλικτο ωράριο εργασίας και δυνατότητα εργασίας από το σπίτι (Δυνατότητα εργασίας για 2 μήνες τον χρόνο, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου).
-20% περισσότερη κανονική άδεια απ’ ότι ορίζει ο νόμος, συν επιπρόσθετες άδειες (γενέθλια, rest days, φοιτητικές άδειες μετ’αποδοχών, εθελοντισμός, κ.ά.).
-Early Fridays την περίοδο του καλοκαιριού με την εταιρεία να κλείνει στις 2μμ.
-Δωρεάν μεσημεριανό γεύμα και φρούτα, σνακς και καφές στο γραφείο, σε καθημερινή βάση.
-Πολιτική ελάχιστου μικτού μισθού 1.000 ευρώ (28% υψηλότερος από το εθνικό όριο).
-Οικονομική ενίσχυση γάμου, γέννησης, αποφοίτησης ή απώλειας μέλους οικογένειας.
-Ιδιωτική ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους και 50% επιδότηση ασφάλισης εξαρτώμενων μελών με κάλυψη σε Ελλάδα και εξωτερικό.
-Παροχές για τη διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων, όπως η Γραμμή Υποστήριξης Εργαζομένων 24/7, οι συνεδρίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης, η εκπόνηση Μελετών Ψυχοκοινωνικού Κινδύνου και η Συμβουλευτική Καθοδήγηση Διευθυντικών Στελεχών, Mαθήματα Pilates, κ.α.
-Εργασιακό Περιβάλλον με δυνατότητα υποδοχής παιδιών και κατοικιδίων στο γραφείο.
-Training Budget σε όλους τους εργαζομένους, με 4.900 ώρες εκπαίδευσης από τον Νοέμβρη του 2021 και κατά μέσο όρο 76 ώρες εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο. Το 27% αφορά εκπαιδεύσεις στις οποίες συμμετείχε όλη η ομάδα, ενώ το 73% είναι trainings που αφορούν εξατομικευμένες ανάγκες. H επιλογή των θεμάτων των ομαδικών εκπαιδεύσεων, γίνεται κάθε χρονιά από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μέσα από μια θεματολογία που προτείνει το HR και η διοικητική ομάδα.
-Εβδομαδιαίες, μηνιαίες και τριμηνιαίες συναντήσεις με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού για την εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας σχετικά με τη στρατηγική, τις προκλήσεις, τα οικονομικά της εταιρείας και διαδικασία υποβολής ανώνυμων ή επώνυμων ερωτήσεων προς τον CEO, στις οποίες καλείται να απαντήσει.
-Διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης απόδοσης εργαζομένων, αλλά και 360 αξιολόγηση του προσωπικού σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, καθώς και αξιολόγηση των εσωτερικών διαδικασιών και πρωτοβουλιών.
Φιλανθρωπικές ενέργειες όπου οι εργαζόμενοι προσφέρουν μέρος του εργάσιμου χρόνου τους σε σκοπούς και οργανισμούς που οι ίδιοι επιλέγουν, με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Convert Group Κατερίνα Τσεβά, δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: «Οι απόψεις των ανθρώπων μας για το περιβάλλον εργασίας και τον τρόπο που συνεργαζόμαστε, αποτελούν για εμάς την αφετηρία για εφαρμογή νέων τρόπων συνεργασίας, για την προσφορά παροχών προσαρμοσμένες στις κοινωνικές, οικονομικές και προσωπικές συνθήκες που βιώνει καθένας μας ξεχωριστά. Αξιοποιώντας τις δεξιότητες κάθε Converter, χτίζουμε όλοι μαζί ένα ευέλικτο, σύγχρονο και δίκαιο περιβάλλον εργασίας, ίσων ευκαιριών, φέροντας καινοτομία στις εργασιακές σχέσεις».
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις