Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uncoventional Ventures επενδύει 30 εκατ. ευρώ στην διαφορετικότητα

Τα target groups του ταμείου είναι κυρίως οι γυναίκες Founders, οι έγχρωμοι, οι μετανάστες ή/και μέλη της κοινότητας LGTBQ+

Η Unconventional Ventures (UV) ανακοίνωσε νέο ταμείο ύψους 30 εκατ. ευρώ σε ιδρυτές που δεν έχουν εκπροσωπηθεί επαρκώς στην Ευρώπη.

Το ταμείο με έδρα την Κοπεγχάγη έχει ως στόχο να ενισχύσει «αντισυμβατικούς ιδρυτές».

Το 2019, η UV άρχισε να παρακολουθεί δεδομένα σχετικά με το τι είδους ιδρυτές και εταιρείες λαμβάνουν υποστήριξη από VC στις Σκανδιναβικές χώρες.

Από τότε οι αριθμοί δεν έχουν μεταβληθεί ιδιαίτερα: Το 92% των κεφαλαίων που επενδύονται σε σκανδιναβικές νεοφυείς επιχειρήσεις πηγαίνει σε ιδρυτικές ομάδες που αποτελούνται αποκλειστικά από άνδρες.

Με την υποστήριξη της VC Atomico, της Vaekstfonden, το επενδυτικό ταμείο του δανικού κράτους
το Ίδρυμα Inner Foundation του PJ Pärson, το οποίο επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που επικεντρώνονται στην ποικιλομορφία ή την ψυχική υγεία, η δανική επενδυτική εταιρεία Chr. Augustinus Fabrikker και το Νορβηγικό VC Investinor η UV έχει ως στόχο να ανατρέψει τα δεδομένα.

Τα target groups του ταμείου είναι κυρίως οι γυναίκες Founders, οι έγχρωμοι, οι μετανάστες ή/και μέλη της κοινότητας LGTBQ+.

Το ταμείο θα παρέχει funds που θα κυμαίνονται από 100 χιλ. έως 700 χιλ. ευρώ σε νεοφυείς επιχειρήσεις με έδρα τις Σκανδιναβικές χώρες και την υπόλοιπη Ευρώπη σε στάδιο προ-σποράς και σποράς.
Η UV θέλει να στηρίξει εταιρείες που «έχουν θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο στον πυρήνα του επιχειρηματικού τους μοντέλου».

Αυτές θα επικεντρωθούν σε τέσσερις τομείς: κλιματική τεχνολογία, τεχνολογία υγείας, edtech και fintech.
Η ομάδα σχεδιάζει επίσης να συνεπενδύσει στην στήριξη υπό εκπροσωπούμενων ιδρυτών.
Μέχρι στιγμής, η UV έχει επενδύσει σε εννέα εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των EasySize, Equality Check, Tangy Markets, ImagiLab, SaltX και Panion.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις