Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το όραμα της Viva Wallet για την «ανέπαφη» πόλη

Τι project υλοποιεί στην Évora της Πορτογαλίας σε συνεργασία με την Mastercard

Ένα από τα οράματά της, όχι απλά σχετικά με το πώς πρεσβεύει το μέλλον, αλλά και πως τοποθετεί τον εαυτό της στο δυναμικά εξελισσόμενο τοπίο του ψηφιακού μετασχηματισμού δίνει η Viva Wallet, με την βοήθεια της Mastercard και την κοινή τους παρουσία στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, η Viva Wallet επιτρέποντας στους τοπικούς εμπόρους να υιοθετούν ανέπαφες πληρωμές στα καταστήματά τους, θα συμβάλει σημαντικά στον εν γένει ψηφιακό μετασχηματισμό της Πορτογαλικής πόλης της Évora.

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, επιδιώκεται να ενθαρρυνθούν –ουσιαστικά- οι μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην διαδικασία αποδοχής και υιοθέτησης των ανέπαφων πληρωμών, μέσω της τεχνολογίας Tap On Phone, η οποία παρέχεται από την εφαρμογή Viva Wallet POS. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι τελικού χρήστες-πελάτες είναι σε θέση να πληρώνουν εύκολα, απλά, με ασφάλεια και δίχως το παραμικρό πρόβλημα, ακόμη και με τη χρήση διεθνών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Ταχύτητα, ευκολία, ευελιξία και… οικονομία

Αποτέλεσμα; Οι ενδιαφερόμενοι έμποροι να μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε Smartphone, Tablet ή άλλη συσκευή με δυνατότητα NFC Android σε τερματικό ανέπαφων συναλλαγών καρτών, εξοικονομώντας το κόστος που σχετίζεται με ειδικά τερματικά, απαλείφοντας τις συνήθεις ογκώδεις συσκευές ανάγνωσης και αποδοχής πληρωμής μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος. Οι έμποροι δεν έχουν παρά να «κατεβάσουν» – απλά – την εφαρμογή στο Smartphone τους.

Ήδη, από καιρό οι Viva Wallet και Mastercard «έτρεξαν» ενημερωτική καμπάνια για την προώθηση και τη διαφήμιση της υπηρεσίας, ενθαρρύνοντας περισσότερες από 1.000 τοπικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, να συμμετάσχουν στις ψηφιακές πληρωμές, βελτιώνοντας την εμπειρία αγορών των πελατών τους, και δη των τουριστών, που δεν είναι πάντα σε θέση να χρησιμοποιούν κάρτες σε «παραδοσιακά» τερματικά εθνικών καρτών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία Viva Wallet στην Évora, με την υποστήριξη της Mastercard, στοχεύει να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους εμπόρους, καθώς επίσης και να ενθαρρύνει τον τοπικό πληθυσμό, τους φοιτητές και τους τουρίστες να αξιοποιούν τις ανέπαφες πληρωμές για το σύνολο των συναλλαγών τους.

«Αντίο» παρωχημένες, ευμεγέθεις και ακριβές συσκευές ανάγνωσης καρτών

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της πρότασης Tap On Phone της Viva Wallet, είναι και το γεγονός πως πέρα από την προφανή καινοτομία που εισάγει, μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα με εφαρμογές τρίτων. Και το κυριότερο; Δίχως να υπάρχουν μηνιαίες χρεώσεις ή περιορισμοί στον αριθμό των τερματικών που μπορεί να διαθέτει ένας έμπορος!

Από την πλευρά της, η Mastercard, θεωρεί πως σήμερα – πλέον – είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να στηριχτεί η ψηφιακή μετάβαση των πόλεων, διασφαλίζοντας περισσότερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.

Παράλληλα, θεωρεί πως με το έργο που συν-υλοποιεί με την Viva Wallet στην Évora ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του τουρισμού και στον δυναμισμό της τοπικής οικονομίας, μέσω επεκτάσιμων τεχνολογικών λύσεων, απαραίτητων για την το μέλλον των «έξυπνων» πόλεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις