Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Musk αποσύρει την προσφορά εξαγοράς, με μήνυση απαντά το Twitter

Φαίνεται πως ο ίδιος, αφού έστησε ένα δημόσιο θέαμα και εξανάγκασε την εταιρεία να πραγματοποιήσει σοβαρές ανακατατάξεις, προκαλώντας την πτώση της μετοχής, πιστεύει πως μπορεί να αποσύρει την προσφορά του ανά πάσα στιγμή

Το Twitter προέβη σε μήνυση εις βάρος του Elon Musk.

Ο CEO της Tesla και της Space X θέλησε να βάλει τέλος στην πολυσυζητημένη εξαγορά του Twitter… αποσύροντας την προσφορά του!

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία επιμένει στις δεσμεύσεις προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως και από τις δύο πλευρές.

Μάλιστα επισήμανε την πρόθεση του Twitter να «ασκήσει νομική δράση για την επιβολή της συμφωνίας συγχώνευσης».

Τον Απρίλιο του 2022, ο Elon Musk σύναψε δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης με το Twitter, υποσχόμενος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες ο Μusk φαίνεται πως αρνείται τις υποσχέσεις του προς το Twitter και τους μετόχους του, επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα.

Elon Musk: Απειλεί να ματαιώσει την εξαγορά του Twitter

Φαίνεται πως ο ίδιος, αφού έστησε ένα δημόσιο θέαμα και εξανάγκασε την εταιρεία να πραγματοποιήσει σοβαρές ανακατατάξεις, προκαλώντας την πτώση της μετοχής, πιστεύει πως μπορεί να αποσύρει την προσφορά του ανά πάσα στιγμή.

Το Twitter ασκεί την παρούσα αγωγή προκειμένου να μην αφήσει άλλα περιθώρια στον Musk να προβεί για περαιτέρω παραβιάσεις, καθώς και να τον υποχρεώσει να εκπληρώσει τις νομικές του υποχρεώσεις.

Η κολοτούμπα και οι αντιφάσεις του Musk

Στην αγωγή, το Twitter υπογραμμίζει την προφανή αντίφαση μεταξύ των δεσμεύσεων του Musk να απαλλάξει το Twitter από το spam και στην συνέχεια να εκπλήσσεται όταν ανακαλύπτει πως η πλατφόρμα… έχει πρόβλημα με spam λογαριασμούς!

Η στρατηγική εξόδου του Μusk αποτελεί υπόδειγμα υποκρισίας.

Στο δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοίνωσε τη συμφωνία στις 25 Απριλίου 2022, ο Μusk απηύθυνε μια ξεκάθαρη έκκληση να «νικήσουμε τα spam bots». Αλλά όταν η αγορά υποχώρησε και η συμφωνία με σταθερό τίμημα έγινε λιγότερο ελκυστική, ο Musk άλλαξε το αφήγημά του, απαιτώντας ξαφνικά «επαλήθευση» ότι τα spams δεν αποτελούσαν σοβαρό πρόβλημα στην πλατφόρμα του Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Musk ισχυρίστηκε ότι το Twitter παραβίασε τους όρους της συμφωνίας, καθώς δεν απέδειξε ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα αντιστοιχεί στις εκτιμήσεις του Twitter.

Ο Musk άρχισε να κάνει πάλι πολύ ντόρο γύρω από το θέμα τον Μάιο, αφού είχε ήδη συμφωνήσει να αγοράσει την πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης έναντι 44 δισ. δολ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις