Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Microgreens Magicgreens από το Κιλκίς σάρωσε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό GEN-E

Η μαθητική Startup που κατάφερε να αναδειχθεί στον διαγωνισμό Junior Achievement Greece, ταξίδεψε μέχρι το Ταλίν και ήρθε αντιμέτωπη με 40 Ευρωπαϊκές ομάδες

Η Microgreens Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς κατέκτησε το πρώτο Πανευρωπαΐκό Βραβείο και ανακηρύχθηκε Καλύτερη Μαθητική Επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022!

Η μαθητική Startup «Microgreens – Magicgreens», που κατάφερε να αναδειχθεί στον διαγωνισμό Junior Achievement Greece, ταξίδεψε μέχρι το Ταλίν στον διαγωνισμό  GEN-E 2022 και ήρθε αντιμέτωπη με 40 Ευρωπαϊκές ομάδες.

Η ομάδα παρουσίασε τον Μicrowonders, τον έξυπνο πύργο παλιού υπολογιστή μέσα στον οποίο καλλιεργούνται με ταχύτητα-ρεκόρ μικρολαχανικά/superfoods με τη χρήση ΙΟΤ τεχνολογίας.

Τα παιδιά συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία αξιοποιώντας τους άχρηστους πύργους των παλιών υπολογιστών, μετατρέποντάς τους σε πλήρως αυτοματοποιημένους, καλαίσθητους θαλάμους καλλιέργειας των εξαιρετικά θρεπτικών μικρολαχανικών που χρησιμοποιούνται για γκουρμέ πιάτα σε σπίτια και εστιατόρια.

Tη βασική ομάδα αποτελούν οι μαθητές/μαθήτριες Παναγιώτης ΚαρατζάςΚωνσταντίνος ΚουκάκηςΧάρης ΚολιούσκαςΑλέξανδρος Κατσαρώνας και η Μαρία Δούρου.  Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι η Ελένη Σιδηροπούλου και ο Σταύρος Κατσαρώνας.

Εθελοντής/σύμβουλος της «Μicrogreens-Magicgreens» είναι ο Στρατής Ρουμελιώτης Distribution Business Manager της HP και Inspirational Mentor o Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος. Η ομάδα είχε συναντήσεις για την προετοιμασία της προς τον Πανευρωπαϊκό Τελικό με τον Γιάννη Βοΐλη, Assistant Vice President at Citi, την Έλενα Βελονάκη, Senior Manager, EY Parthenon, TSE Strategy και με τον διεθνούς φήμης Brand Strategist Peter Economides.

«Τα συγχαρητήρια είναι λίγα!!! Κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους! ΜΠΡΑΒΟ παιδιά! » επεσήμανε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Εκτός από την Microgreens Magicgreens στην Εσθονία ταξίδεψε και η μαθητική  Drug n Drop με τον έξυπνο κάδο διαχείρισης φαρμάκων που δημιούργησε έτσι ώστε να μην πηγαίνει ούτε ένα χάπι χαμένο.

Ο κάδος αναλύει με αισθητήρες τις πληροφορίες των φαρμάκων που τοποθετούνται μέσα και επιτυγχάνει την παραγωγή της ορθής ποσότητας που έχει ανάγκη η αγορά χωρίς να γίνεται η σπατάλη που ρυπαίνει το περιβάλλον και στερεί φάρμακα από χώρες της Αφρικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις