Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Κατεβάζει ρολά» η Celsius Network

Η πλατφόρμα δανεισμού και ανταλλαγής crypto κατάφερε να εξαφανίσει κέρδη δύο ετών σε bitcoins και στην συνέχεια προέβη σε υποβολή αίτησης πτώχευσης στην Chapeter 11

Την πτώχευσή της ανακοίνωσε η Celsius Network.

H πλατφόρμα δανεισμού και ανταλλαγής crypto επικαλούμενη το ασταθές κλίμα την παγκόσμια αγορά ανέστειλε όλες τις αναλήψεις, την ανταλλαγή και τις μεταφορές νομισμάτων μεταξύ λογαριασμών τον Ιούνιο.

Η Celsius Network κατάφερε να εξαφανίσει κέρδη δύο ετών σε bitcoins και στην συνέχεια προέβη σε υποβολή αίτησης πτώχευσης στην Chapeter 11.

H συνολική αποτίμηση της εταιρείας ανερχόταν στα 3,25 δισ. δολ.,  με έναν επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης Σειράς Β ύψους 750 εκατ. δολ. που έκλεισε τον Νοέμβριο στο «τσεπάκι» της, επέτρεπε στους 1,7 εκατ. χρήστες της να καταθέτουν τα bitcoin, ethereum και tether τους και να λαμβάνουν εβδομαδιαίες πληρωμές τόκων.

Σχετικά με την ανακοίνωση της διαδικασίας πτώχευσης, ο ιδρυτής Alex Mashinsky δήλωσε: «Αυτή είναι η σωστή απόφαση για την κοινότητα και την εταιρεία μας. Είμαι βέβαιος ότι όταν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία της Celsius, θα το δούμε αυτή την απόφαση ως μια καθοριστική στιγμή».

Η εταιρεία δεν έχει ζητήσει δικαστική έγκριση για να ξεπαγώσει τους λογαριασμούς των πελατών της, σημειώνοντας: «Χωρίς παύση, η επιτάχυνση των αναλήψεων θα επέτρεπε σε ορισμένους πελάτες – αυτούς που έδρασαν πρώτοι – να πληρωθούν πλήρως, ενώ θα άφηνε άλλους πίσω να περιμένουν την Celsius να συλλέξει αξία από μη ρευστοποιήσιμες ή πιο μακροπρόθεσμες δραστηριότητες ανάπτυξης περιουσιακών στοιχείων».

Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες θα μπορούσαν να εκτεθούν σε απώλειες ως μη εξασφαλισμένοι πιστωτές και οι καταθέσεις τους δεν είναι ομοσπονδιακά ασφαλισμένες όπως θα ήταν σε μια τράπεζα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις