Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Την εξαγορά της Penta σχεδιάζει η Qonto

Η στρατηγική απόφαση της FinTech αποτελεί μέρος της προσπάθειας της να επικρατήσει ως #1 τράπεζα για μικρές επιχειρήσεις στη Γερμανία

Η Qonto σχεδιάζει την εξαγορά της γερμανικής FinTech Penta.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα βοηθήσει την Qonto να προωθήσει δυναμικά τη δραστηριότητά της στη Γερμανία – όπου ελπίζει να γίνει ηγέτης της αγοράς.

Οι εταιρείες δεν ανέφεραν το ποσό της εξαγοράς, αλλά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το τίμημα κυμαίνεται σε «μεσαίο τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων».

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Qonto είναι η ανάδειξη της σε κορυφαία τράπεζα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στην Ευρώπη.

Η Penta ιδρύθηκε το 2017, με έδρα το Βερολίνο και εξυπηρετεί μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Έχει 50 χιλ. πελάτες στη Γερμανία και 200 υπαλλήλους και σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων Dealroom, η Penta έχει αντλήσει τουλάχιστον 51 εκατ. ευρώ από επενδυτές όπως οι Finleap, HV Capital, RTP Global και VR Ventures.

Τον Φεβρουάριο, η ασφαλιστική εταιρεία Signal Iduna απέκτησε μη γνωστοποιημένο μερίδιο.

Η Qonto ιδρύθηκε το 2016 και ξεκίνησε την λειτουργία της το 2017, με έδρα το Παρίσι, απαριθμεί περίπου 250 χιλ. πελάτες σε τέσσερις αγορές (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία) και απασχολεί περισσότερους από 700 υπαλλήλους.
Βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν τραπεζικές συναλλαγές, την τιμολόγηση, την τήρηση βιβλίων και τη διαχείριση δαπανών.
Το 2021, η Γερμανία αποτέλεσε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της Qonto, σημειώνοντας 170% αύξηση σε ετήσια βάση.

Η Qonto έχει αντλήσει 622 εκατ. ευρώ από επενδυτές όπως οι Tencent, DST Global, Tiger Global, Eurazeo, Insight Partners και Alven.

Η Qonto αποτιμήθηκε στα 4,4 δισ. ευρώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της – μια αύξηση 486 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η οποία ήταν τότε η μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίων fintech στη Γαλλία.

Οι παραδοσιακές τράπεζες άργησαν να προσαρμοστούν στις τραπεζικές ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων – εν μέρει επειδή δεν ήταν εξαιρετικά κερδοφόροι πελάτες γι’ αυτές – και πολλές Startups άδραξαν την ευκαιρία παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις