Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mediterra: Με το βλέμμα στις φαρμακευτικές ιδιότητες της Μαστίχας

Το νέο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και έχει ξεκινήσει ήδη ένα εξάμηνο πρόγραμμα πιλοτικών παραγωγών

Το νέο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας ανοίγει το δρόμο για το επόμενο βήμα στην παραγωγή και την αξιοποίησή της!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterra Γιάννης Μανδάλας ανακοίνωσε στην επέτειο των 20 χρόνων του mastihashop την έναρξη ενός νέου κύκλου.

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, που ξεκίνησε στις 19/7 ένα εξάμηνο πρόγραμμα πιλοτικών παραγωγών, εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την αξιοποίηση του δημοφιλούς προϊόντος της Χίου εισάγοντας νέες προοπτικές με στόχο η Mediterra να ασχοληθεί αποκλειστικά με την παράγωγη και όχι μόνο με το σχεδιασμό.

Ήδη το Κέντρο Έρευνας έχει λάβει δυο πιστοποιήσεις διασφάλισης ποιότητας, όσον αφορά την λειτουργία του, ενώ είναι σε εξέλιξη και άλλες πιστοποιήσεις που απαιτούνται όπως για παράδειγμα από τον ΕΟΦ για παραγωγή φαρμάκων.

«Ξεκινήσαμε αξιολογώντας και τεστάροντας την αρτιότητα του παραγωγικού εξοπλισμού με συγκεκριμένα προϊόντα για να αξιολογήσουμε αστοχίες αλλά και ταυτόχρονα να μάθουμε να σχεδιάζουμε προϊόντα που έχουν σχέση με τη στοματική υγιεινή, καλλυντικά κ.λπ.» ,τόνισε ο Γιάννης Μανδάλας, επισημαίνοντας πως η πιθανότητα αξιοποίησης της Μαστίχας Χίου για την παραγωγή παραφαρμακευτικών προϊόντων αποτελεί μέρος του νέου εγχειρήματος. 

«Ένα μαστιχόδεντρο ζει 150 χρόνια, δέχεται τη φροντίδα 5 γενιών αλλά ταυτόχρονα εκπαιδεύει 5 γενιές» επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterra.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις