Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ για το νέο ψηφιακό πορτοφόλι: Πάνω από 128.000 ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης

Μόλις 2 μέρες μετά την κυκλοφορία της, η νέα ψηφιακή υπηρεσία ήδη απαριθμεί 73.306 αστυνομικές ταυτότητας και 55.547 διπλώματα οδήγησης

Την έκδοση 128.853 ψηφιακών εγγράφων έχει καταφέρει, μόλις 2 μέρες μετά την κυκλοφορία της, η νέα υπηρεσία Gov.gr Wallet. 

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής 73.306 πολίτες έχουν εκδώσει την ψηφιακή του αστυνομικού ταυτότητα, καθώς και 55.547 διπλώματα οδήγησης.

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να ανοίξει και η εφαρμογή για τους ΑΦΜ που το τελευταίο ψηφίο είναι το 3.

Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η άντληση όλων των απαραίτητων στοιχείων πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιλέγει όποτε το επιθυμεί τη λειτουργία γρήγορης επαλήθευσης (quick scan).

Μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας, ο πολίτης δίνει ουσιαστικά «προέγκριση» για τον επόμενο και μόνο έλεγχο, εφόσον αυτός πραγματοποιηθεί αποκλειστικά εντός των επόμενων πέντε λεπτών. Επιδεικνύοντας τον quick scan κωδικό QR ο έλεγχος πραγματοποιείται ταχύτερα, καθώς ο ελεγκτής αποκτά απευθείας πρόσβαση στα στοιχεία του πολίτη.

Με τον τρόπο αυτό, ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετηθεί αμεσότερα, ιδίως σε περιπτώσεις που παρατηρείται συνωστισμός ή που απαιτείται ταχύτητα, όπως π.χ. είσοδος σε συναυλίες, αεροπλάνα κ.α..

Περισσότερα πρόκειται να ανακοινωθούν στην συνέχεια. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις