Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cognity: Η εταιρεία που έκανε το νέο Gov.gr wallet πραγματικότητα!

Κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ψηφιακού πορτοφολιού, λήφθηκαν υπόψη τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών και Μεταφορών, η Cognity ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του Ψηφιακού Πορτοφολιού Εγγράφων (gov.gr wallet app).

Η καινοτόμος εφαρμογή, διαθέσιμη ήδη από χθες σε App Store και Google Play, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να έχει στο κινητό του τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής του.

Γρήγορα και απλά, «κατεβάζοντας» τη νέα εφαρμογή και με απόλυτα ασφαλή τρόπο, ο πολίτης μπορεί να έχει διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα προσωπικά του έγγραφα (Δελτίο Ταυτότητας και Δίπλωμα Οδήγησης).

Η εφαρμογή κάνει ταχύτερη και ευκολότερη την ταυτοποίηση των πολιτών, όπου αυτό απαιτείται, στον Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, επιτρέπει την ασφαλή χρήση των εγγράφων και μειώνει την πιθανότητα πλαστογραφίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα ανάκλησης της εγκυρότητας του εγγράφου σε περίπτωση απώλειας. Η βέλτιστη εμπειρία του χρήστη, με την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών εγγράφων να απαιτούν ελάχιστα clicks και η αρμονική και ασφαλής σύζευξη της εφαρμογής με τις ψηφιακές υποδομές του κράτους, τέθηκαν από την αρχή ως βασικοί στόχοι και κριτήρια επιτυχίας. Κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ψηφιακού πορτοφολιού, λήφθηκαν υπόψη τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Το  Gov.gr walletψηφιακό πορτοφόλι αποτελεί τη βασική ψηφιακή υποδομή για την αποθήκευση στο μέλλον και άλλων προσωπικών εγγράφων, όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα, η άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, το πιστοποιητικό ΚΤΕΟ και έγγραφα κοινωνικής ασφάλισης.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του κράτους.   

Η Cognity, με εμπειρία που ξεπερνά τα 15 χρόνια, είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με ηγετική θέση στο οικοσύστημα της Πληροφορικής στην ΝΑ Ευρώπη.

Ως πρωτοπόρος εταιρεία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων για τη διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες (CRM), η Cognity έχει υλοποιήσει με επιτυχία ορισμένα από τα πλέον απαιτητικά και ταυτόχρονα εμβληματικά έργα στην Ελλάδα, για λογαριασμό των μεγαλύτερων εταιρειών από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Ενέργεια. 

Με βάση στην Αθήνα, και έχοντας παρουσία σε πάνω από 10 χώρες, μετασχηματίζει τις ψηφιακές υποδομές μεγάλων οργανισμών, με μια ομάδα 450 εξειδικευμένων στελεχών, που διαθέτουν κορυφαία, για τα διεθνή δεδομένα, τεχνογνωσία

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου του κρατικού ψηφιακού πορτοφολιού, ο Γιώργος Γαζέπης, Πρόεδρος της Cognity, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι γιατί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί έναν πρωτόγνωρο ψηφιακό μετασχηματισμό. Και είμαστε ακόμη πιο περήφανοι, που η Cognity γίνεται αρωγός στην ανάδυση του νέου, ψηφιακού κράτους. Στη δική μας φιλοσοφία η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένας χρήσιμος και κρίσιμος σύμμαχος της Πολιτείας που έχει έναν και μόνο σκοπό: να κάνει ευκολότερη τη ζωή όλων μας, προάγοντας την ψηφιακή ανεξαρτησία του πολίτη, μέσα τις απαιτούμενες δυνατότητες και υπηρεσίες που θα απελευθερώσουν τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας».   

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις