Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόσβαση στο νέο «έξυπνο» πορτοφόλι για τους ΑΦΜ που λήγουν σε 6

Περισσότερες από 225 χιλιάδες ψηφιακές ταυτότητες και περισσότερα από 170 χιλιάδες ψηφιακά διπλώματα οδήγησης είχαν εκδοθεί έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας από την πλατφόρμα wallet.gov.gr.

H πλατφόρμα Gov.gr Wallet  τέθηκε σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 6. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό καθημερινά ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας. Δηλαδή αύριο, Τρίτη, αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 7.

Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής προχωράει προοδευτικά με βάση το ΑΦΜ των πολιτών αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android.

Περισσότερες από 225 χιλιάδες ψηφιακές ταυτότητες και περισσότερα από 170 χιλιάδες ψηφιακά διπλώματα οδήγησης είχαν εκδοθεί έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας από την πλατφόρμα wallet.gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφιακά έγγραφα είναι απολύτως ισοδύναμα του φυσικού δελτίου ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης, εντός της Επικράτειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πολίτης μπορεί να αποθηκεύει τα ψηφιακά αντίγραφα μόνο σε μία συσκευή.

Σε περίπτωση που προβεί σε έκδοση και αποθήκευση ψηφιακού αντιγράφου σε δεύτερη συσκευή, τότε τα προηγούμενα ψηφιακά αντίγραφα ανακαλούνται αυτόματα.

Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν εντός της ελληνικής επικράτειας ακριβώς την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά. Συνεπώς, από σήμερα οι πολίτες μπορούν να τα επιδεικνύουν αντί για την αστυνομική ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης. Κατ’ εξαίρεση, αναφορικά με τις συναλλαγές πολιτών με πιστωτικά ιδρύματα, με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα θα ξεκινήσουν να έχουν ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022.

Το ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά όχι σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις