Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gov Wallet: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους ΑΦΜ που τελειώνουν σε 8

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περισσότερα από 322 χιλ. ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 246 χιλ. ψηφιακές άδειες οδήγησης

Η πλατφόρμα wallet.gov.gr τέθηκε πλέον σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 8.

Την δυνατότητα να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας ή/και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης έχουν πλέον και οι πολίτες που το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 8.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περισσότερα από 322 χιλ. ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 246 χιλ. ψηφιακές άδειες οδήγησης.

Η νέα ψηφιακή λύση συμβάλλει στην εύκολη αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο.

Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια.

Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή τους εντός Ελλάδας, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσαν ως τώρα την αστυνομική τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους. Περαιτέρω, μέσα από την εφαρμογή αποκτούν τη δυνατότητα να υπογράφουν ψηφιακά έγγραφα ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, μέσω του docs.gov.gr.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η άντληση όλων των απαραίτητων στοιχείων πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι αριθμοί ΑΦΜ που θα αποκτήσουν πρόσβαση στο «κυβερνητικό» πορτοφόλι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις