Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SeedBlink εξαγοράζει τη Symbid, μία από τις πρώτες επενδυτικές πλατφόρμες crowdfunding στον κόσμο, σε μια ευρωπαϊκή κίνηση ενοποίησης

Οι δύο πλατφόρμες έχουν συνεισφέρει πάνω από 110 εκατ. ευρώ σε επενδυσεις σε 250 νεοφυείς επιχειρήσεις

Η SeedBlink, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεπένδυσης σε τεχνολογικές νεοσύστατες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Symbid, μιας από τις πρώτες επενδυτικές πλατφόρμες crowdfunding στον κόσμο.

Η SeedBlink, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεπένδυσης σε Startups που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την εξαγορά της Symbid, μιας από τις κορυφαίες επενδυτικές πλατφόρμες Crowdfunding σε διεθνές επίπεδο. 

Δια μέσω της σχετικής συμφωνίας, η SeedBlink πρόκειται να επιταχύνει την μετατροπή της σε σημαίνοντα Πανευρωπαϊκό παράγοντα, διευρύνοντας το γεωγραφικό της αποτύπωμα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, ενώ θα αποσκοπεί στην εδραίωση και οικοδόμηση ταυτόχρονα της επιθυμητής υποδομής επένδυσης ιδίων κεφαλαίων για τις ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες και δη σε όλα τα στάδια μετεξέλιξης και ανάπτυξής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από κοινού οι SeedBlink και Symbid, έχουν επενδύσει κάτι παραπάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ σε τουλάχιστον 250 Startups, με ένα συνδυασμένο δίκτυο που απαρτίζεται από 62.000 μεμονωμένους επενδυτές.

Η συγκεκριμένη εξαγορά επεκτείνει σημαντικά το πλήθος των δυνητικών επενδυτών της SeedBlink, αυξάνοντας την «κοινότητα» όσων ιδιωτών διαθέτουν υψηλή επενδυτική δυναμική, ενώ την ίδια στιγμή εγκαινιάζεται ένα επαγγελματικό δίκτυο συνεργατών χρηματοδότησης με το οποίο ήδη βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» και «στενή» συνεργασία η Symbid και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κεφάλαια Venture Capital, καθώς επίσης και Angel επενδυτές.

Η Symbid ιδρύθηκε το 2011 από μια ομάδα Ολλανδών επιχειρηματιών ως μία από τις πρώτες επενδυτικές πλατφόρμες Crowdfunding στον κόσμο και έκτοτε έχει δημιουργήσει μια κοινότητα που υπερβαίνει τους 50.000 επενδυτές προς Νεοφυείς Επιχειρήσεις, και δη όσες εδρεύουν ή και δραστηριοποιούνται στην αγορά του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου (Μπενελούξ). Κατά την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας της, η Symbid έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, τόσο με ίδια κεφάλαια, όσο και μετατρέψιμα ομόλογα, προς περισσότερες από 180 Startups, 67 εκ των οποίων προέρχονταν από τον τεχνολογικό τομέα. 

Σύμφωνα με τον κ. Ionut Patrahau, Διευθύνοντα Σύμβουλο & Επικεφαλής Εταιρικής Ανάπτυξης της SeedBlink: «Αμφότερες οι εταιρείες έχουν ξεχωρίσει στην αγορά παρέχοντας στους ιδιώτες επενδυτές πρόσβαση σε προσεκτικά επιλεγμένες ευρωπαϊκές Startups. Κατ’ επέκταση, η συμφωνία εξαγοράς της Symbid, λογίζεται ως μια φυσική εξέλιξη προς την πορεία επίτευξης της απαιτούμενης ενοποίησης σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αναμφίβολα, η καινοτομία οδηγεί τη νέα οικονομία και ο συνδυασμός των offerings από μέρους των SeedBlink και Symbid, αναμένεται να υποστηρίξει τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου και τις επενδυτικές υποδομές. Θα εξακολουθήσουμε να δραστηριοποιούμαστε δυναμικά στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μπενελούξ, η οποία εξακολουθεί και παραμένει μια αρκούντως ισχυρή τεχνολογική περιοχή στην Ευρώπη, ως απόρροια της παρουσίας κορυφαίων τεχνολογικών πόλεων, πλούσιων κρατών σε συνάρτηση με ισχυρή στήριξη και ώθηση από κυβερνητικής πλευράς, αλλά και ενός καλά συνδεδεμένου και μορφωμένου εργατικού δυναμικού. Πρόκειται για ένα μοναδικό όσο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό offering».

Από την πλευρά του, ο κ. Robin Slakhorst, Ιδρυτής της Symbid, τόνισε: «Πιστεύουμε ακράδαντα πως η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη τεχνολογική καινοτομία, έτσι ώστε να αυξήσει τον βαθμό ανταγωνιστικότητάς της στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα. Οι τολμηροί ιδρυτές πρέπει να χρηματοδοτούνται με επαρκή κεφάλαια προκειμένου να τροφοδοτήσουν αυτές τις φιλοδοξίες, ενώ βασική προϋπόθεση είναι η διασφάλιση μιας επαγγελματικής, όσο και δομημένης πρόσβασης προς αυτές τις επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι συνδυαστική ισχύ των παροχών μας θα μας επιτρέψουν να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στο συνολικότερο επιχειρηματικό οικοσύστημα, προσφέροντας μια μοναδική υποδομή ψηφιακής χρηματοδότησης, μια δευτερογενή αγορά και ένα ταχέως κινούμενο δίκτυο επαγγελματιών επενδυτών που συνεπενδύουν με ιδιώτες σε ολόκληρη την Ευρώπη». 

Στο μέλλον, η ομάδα της Symbid θα συνεχίσει να ηγείται των επενδυτικών προσπαθειών στην Μπενελούξ, με τους επενδυτές της να επωφελούνται από τις εκεί αναδυόμενες νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και κερδοφορίας, όσο και αποκτώντας ανεμπόδιστη πρόσβαση σε πανευρωπαϊκές επενδυτικές ευκαιρίες μέσω μεγαλύτερης κάλυψης και πόρων. 

Σχετικά με την SeedBlink  

Η SeedBlink αποτελεί μια τεχνολογική εξειδικευμένη πλατφόρμα επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών που επιτρέπει σε μεμονωμένους επενδυτές να χρηματοδοτούν κορυφαίες ευρωπαϊκές τεχνολογικές startups, αλλά και scale-up καινοτόμες επιχειρήσεις, παράλληλα με καθιερωμένους θεσμικούς επενδυτές.

Απώτερος σκοπός της SeedBlink είναι να δομήσει μια «έξυπνη» υποδομή επενδύσεων που θα απευθύνεται σε μεμονωμένους, αλλά και θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι με την σειρά τους επιδιώκουν να καθιερώσουν δεσμούς και συνεργατικά σχήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν καινοτόμες Ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες. 

Η πλατφόρμα, που εγκαινίασε τη λειτουργία της στις αρχές του 2020, έχει ήδη καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους από 12.000 μεμονωμένους επενδυτές που προέρχονται από τουλάχιστον 60 χώρες διεθνώς, 75 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις, προσέλκυσε πάνω από 12.000 μεμονωμένους επενδυτές από 60 χώρες διεθνώς, ενώ στο επενδυτικό πορτφόλιό της συναντώνται 60 καινοτόμες επιχειρήσεις προερχόμενες από 12 χώρες, τις οποίες και ήδη έχει χρηματοδοτήσει. 

Μάλιστα, οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν συμμετάσχει ενεργά σε κύκλους χρηματοδότησης, όπως λ.χ. ως συν-επενδυτές στην FlowX με το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν συνολικό κύκλο χρηματοδότησης της τάξεως των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ, Dronamics με το ποσό των €950.000 (σε συνολικό κύκλο χρηματοδότησης ύψους €3 εκατομμυρίων), Hunch με 550.000 ευρώ, (σε γύρο χρηματοδότησης που διαμορφώθηκε στα 3 εκατομμύρια ευρώ) κ.ο.κ. 

Σημειώνεται πως σε χρονικό διάστημα μικρότερο της τριετίας, οι επενδυτές έχουν ήδη καταγράψει ρευστότητα με αποδόσεις που κυμαίνονται από 2,5 έως 4,75 φορές του ύψους των επενδύσεών τους, μέσω της δευτερογενούς έκδοσης που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις