Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hobsido: Πώς μια νεανική startup έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα του ελληνικού real estate

Η Hobsido σκοπεύει να γίνει ο νέος προσωπικός σύμβουλος ακίνητης περιουσίας για το κοινό, αναπτύσσοντας τεχνολογικά εργαλεία και υπηρεσίες που θα το βοηθούν να λαμβάνει αποφάσεις με αντικειμενικότητα και διαφάνεια. Το πρώτο της εργαλείο, το ektimiseto.gr, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να μάθουν την αξία οποιουδήποτε ακινήτου τούς ενδιαφέρει δωρεάν και μέσα σε 2 λεπτά

Όπως είχε γράψει ο διασημότερος Γάλλος συγγραφέας του 19ου αιώνα Βίκτωρ Ουγκώ: «Τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από μια ιδέα της οποίας η ώρα έχει έρθει».

Το ίδιο ισχύει σήμερα σε πολλούς τομείς της οικονομίας και ακόμα περισσότερο στον χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ξεκινώντας από τα έδρανα του τμήματος ΔΕΤ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τρεις φοιτητές, ο Πέτρος Σιάχος (CEO), o Ερρίκος Τζίμας (CTO) και ο Αδάμ Παναγιωτίδης (Software Engineer), παρατήρησαν μια έλλειψη στον κτηματομεσιτικό κλάδο. Έτσι, με αφορμή μια εργασία τους, η τριμελής ομάδα κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μετατρέψει αυτό το απλό ερευνητικό project σε μια πολυδιάστατη, καινοτόμο ιδέα που οραματιζόταν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού real estate. Στη συνέχεια, με την προσθήκη δύο ακόμα μελών, της Ιφιγένειας Μητρέλια (CMO) και του Γιώργου Μουτσόπουλου (Data Scientist), δημιουργήθηκε η Hobsido  ̶  η οποία πήρε το όνομά της από τις λατινικές λέξεις «hestia» και «obsido», που σημαίνουν εστία και επένδυση αντίστοιχα. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η ομάδα είναι το ektimiseto.gr, μια πλατφόρμα η οποία βοηθά το χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του γρήγορα και δωρεάν, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα χαρακτηριστικών. Στην πραγματικότητα, το ektimiseto κάνει χρήση της τεχνολογίας αιχμής του Machine Learning, που υπολογίζει την εμπορική αξία ενός ακινήτου βάσει χιλιάδων δεδομένων. Πέρα από την εκτίμηση, εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, η πλατφόρμα μπορεί να τον φέρει σε επαφή με τους έμπειρους συνεργάτες του ektimiseto.gr ώστε να διευθετηθεί η πώληση ή η ενοικίαση του ακινήτου, στις πιο ευνοϊκές συνθήκες. 

Από τα πρώτα της βήματα, η ομάδα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), ενώ πλέον υποστηρίζεται από τη Θ.Ε.Α. και τον Egg Accelerator της Eurobank. Ο επόμενός της στόχος είναι η υλοποίηση της υπηρεσίας Hobsido Insights, η οποία θα αξιοποιεί τον πλούσιο όγκο δεδομένων που έχει συλλέξει η ίδια, παρέχοντας στο κοινό reports με κρίσιμες αναλύσεις και μετρήσεις, αποτελώντας αφετηρία για τον πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού real estate.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις