Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa Innovation Program: Η παγκόσμια πλατφόρμα ανάπτυξης καινοτόμων fintech λύσεων και προϊόντων της ψηφιακής οικονομίας

Συνολικά 6 ελληνικές startups διακρίθηκαν ανάμεσα σε 219 εταιρείες από 28 χώρες και συμμετέχουν στον 4o κύκλο του φετινού προγράμματος

 Το Visa Innovation Program είναι μια πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των αναδυόμενων εταιρειών fintech, της Visa και του τεράστιου παγκόσμιου δικτύου πελατών και συνεργατών της, που έχει ως στόχο να ενισχύσει την καινοτομία στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στον τομέα των πληρωμών. 

Το πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με την Crowdpolicy, εταιρεία τεχνολογίας και ανοιχτής καινοτομίας στην Ελλάδα, την Eleven Ventures, fund επιχειρηματικών κεφαλαίων πρώιμου σταδίου στη Βουλγαρία και τη Hackquarters, επιχειρηματικό επιταχυντή που εδρεύει στην Τουρκία. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το πρόγραμμα καινοτομίας της Visa έχει δεχθεί σχεδόν 800 αιτήσεις από τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, την Ασία, τις ΗΠΑ και τη Κεντρική και Νότια Αμερική, περισσότερες από 60 εταιρείες fintech έχουν λάβει μέρος, οι οποίες κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση και να κλείσουν 45 «proof of concept» (PoC), πιλοτικές και εμπορικές συμφωνίες ως μέρος του προγράμματος.

Φέτος, το Visa Innovation Program συμμετέχει ως περήφανος εταίρος στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, Elevate Greece – το Εθνικό Μητρώο Startup επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με στόχο την περαιτέρω υποστήριξη της ανάπτυξης του ελληνικού startup οικοσυστήματος. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Visa θα προσφέρει το βραβείο Visa Innovation Program Award σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και είναι μέλη του Elevate Greece, προκειμένου να εξελιχθούν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Η συνεργασία της Crowdpolicy με τη Visa, τον παγκόσμιο ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, στο πλαίσιο του Visa Innovation Program, ξεκίνησε το 2019 με κύριο στόχο την προώθηση νέων τρόπων πληρωμών και παράλληλα τη βελτίωση της εμπειρίας του ψηφιακού εμπορίου για τους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους.

Η Crowdpolicy, μέσα από την πολυετή εμπειρία της στο χώρο του επιχειρείν, υποστηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις του προγράμματος σε επίπεδο πρωτοτύπου (PoCs) ή ώριμης εφαρμογής, που αποτελούν λύσεις σε ανάγκες της αγοράς για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Επιπλέον, ενθαρρύνει τις fintech startups να αναπτύσσονται και να δημιουργούν λύσεις για την αγορά με μεθοδολογίες design thinking και πλήρεις κύκλους ανοιχτής καινοτομίας, με στόχο να διαμορφώσουν ένα νέο μέλλον για τις πληρωμές και το εμπόριο.

Συνολικά 6 fintechs από την Ελλάδα σε σύνολο 16 λαμβάνουν μέρος στον 4ο κύκλο, ενώ περισσότερες από 219 εταιρείες από 28 χώρες υπέβαλαν αίτηση για να εργαστούν στις βασικές θεματικές της φετινής χρονιάς οι οποίες είναι:

«Advancing next-gen payments experiences», «Empowering SMEs», «Unlocking new payment flows» και «Building a smart and sustainable future».

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές fintechs startups που συμμετέχουν στον 4o κύκλο του Visa Innovation Program είναι οι: Action Finance Initiative (AFI), η Coriunder, η Infin8, η EV Loader, η ComeTogether, και η Valuelenz.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις