Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Netflix and… διαφημίσεις! Η αλλαγή – έκπληξη για τους συνδρομητές της πλατφόρμας

Η εταιρεία streaming τον τελευταίο καιρό έχει έρθει αντιμέτωπη με διάφορες «δοκιμασίες», έχοντας χάσει αρκετούς πελάτες ενώ ταυτόχρονα, αυξάνεται ο ανταγωνισμός με εταιρείες όπως, η Walt Disney Co., η Amazon.com Inc. και το HBO Max της Warner Bros

Το Netflix πρόκειται να εντάξει διαφημίσεις στην ομώνυμη πλατφόρμα online streaming.

Η εταιρεία στην προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της σκοπεύει να εισάγει ένα νέο πακέτο συνδρομής, το οποίο θα περιλαμβάνει προβολή διαφημίσεων – με χαμηλότερο βέβαια αντίτιμο – χωρίς να επιτρέπεται η λήψη σειρών και ταινιών για παρακολούθηση offline, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα.

Παρ’ ότι το  Netflix απέφευγε τις διαφήμισες, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το νέο της πρόγραμμα μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Σύμφωνα μάλιστα, με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, οι χρήστες δεν θα μπορούν να παρακάμπτουν τις διαφημίσεις.

Παράλληλα, τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής δεν θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων.

Δεδομένου ωστόσο, ότι η κυκλοφορία της υπηρεσίας απέχει αρκετούς μήνες, είναι πιθανό τα σχέδια της εταιρείας να μην έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη και η προσέγγισή της θα μπορούσε να αλλάξει.

To Netflix  τον τελευταίο καιρό έχει έρθει αντιμέτωπο με διάφορες «δοκιμασίες», έχοντας χάσει αρκετούς πελάτες ενώ ταυτόχρονα, αυξάνεται ο ανταγωνισμός με εταιρείες όπως, η Walt Disney Co., η Amazon.com Inc. και το HBO Max της Warner Bros.

Συγκεκριμένα, το περασμένο τρίμηνο, το Netflix έχασε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια πελάτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τη μεγαλύτερη αγορά της. Αντίπαλες υπηρεσίες όπως το Hulu της Disney, η Warner Bros, το HBO Max και το Peacock της Comcast Corp. βασίζονται ήδη σε πακέτα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις με στόχο την ανάπτυξή τους.

Το νέο πακέτο του Netflix που υποστηρίζεται από διαφημίσεις θα παρέχει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση στους πελάτες της εταιρείας. Το premium πακέτο της υπηρεσίας, το οποίο προσφέρει ανάλυση 4K και έως και τέσσερις ροές ταυτόχρονα, κοστίζει 20 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η υπηρεσία που βασίζεται σε διαφημίσεις θα είναι διαθέσιμη σε πολλές περιοχές και ότι η Microsoft Corp. θα λειτουργεί ως συνεργάτης πωλήσεων και τεχνολογίας για το διαφημιστικό σύστημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις