Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Elon Musk «στα μαχαίρια» με τον πρώην CEO του Twitter, Jack Dorsey

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη στη νομική μάχη, όσον αφορά στην εξαγορά ύψους 44 δισ. δολ. της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον μεγιστάνα

Η νομική ομάδα του Elon Musk στράφηκε εναντίον του πρώην CEO του Twitter, Jack Dorsey.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη στη νομική μάχη, όσον αφορά στην εξαγορά ύψους 44 δισ. δολ. της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον μεγιστάνα.

Ο CEO της Tesla, προχώρησε σε κλήτευση του Ντόρσεϊ, ο οποίος στην συνέχεια θα ερωτηθεί σχετικά με τον αντίκτυπο των bots και των spam λογαριασμών στις επιχειρήσεις και τις λειτουργίες του Twitter.

Ο Ντόρσεϊ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter τον περασμένο Νοέμβριο και παρέδωσε τον ρόλο του στον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal. Ο Dorsey έχει επιδείξει την υποστήριξή του στον Musk στο παρελθόν, έχοντας γράψει στο Twitter ότι πιστεύει ότι ο CEO της Tesla είναι η «μοναδική λύση» που εμπιστεύεται για τη λειτουργία της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, η νομική ομάδα του Musk κλήτευσε τον Kayvon Beykpour, πρώην επικεφαλής του καταναλωτικού προϊόντος του Twitter, και τον Bruce Falck, ο οποίος ήταν πρώην επικεφαλής εσόδων και προϊόντων του Twitter.

Οι δύο απομακρύνθηκαν τον Μάιο από τον Agrawal εν μέσω αναταραχών στην εξαγορά.

Η προσπάθεια του Twitter να πείσει τον Elon Musk να ακολουθήσει την προσφορά του ύψους πολλών δισ. δολ. για την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου θα δικαστεί επίσημα στις 17 Οκτωβρίου, όπως επιβεβαίωσε δικαστής του Delaware τον περασμένο μήνα.

Αν και ο Musk ήθελε αρχικά να καθυστερήσει τη δίκη μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ένας δικαστής αποφάσισε πρόσφατα ότι το Twitter μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Το συνεχιζόμενο έπος έχει γνωρίσει πολλές ανατροπές από τότε που το Twitter αποδέχθηκε την προσφορά 44 δισ. δολ. του Elon Musk τον Απρίλιο και αφού αποφάσισε ότι δεν ήθελε τελικά να εξαγοράσει το Twitter, επικαλούμενο έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα δεδομένα των bot του Twitter. Ο Musk ισχυρίζεται ότι το Twitter δεν ήταν ειλικρινές μαζί του σχετικά με το πόσο μεγάλο μέρος της πελατειακής του βάσης αποτελείται από spam και λογαριασμούς ρομπότ. Το Twitter, από την άλλη πλευρά, πίεζε για να αναγκάσει τη συμφωνία να κλείσει μέσω νομικών ενεργειών. Στο πλαίσιο της έκθεσης κερδών του δεύτερου τριμήνου τον περασμένο μήνα, το Twitter αποκάλυψε ότι είχε δαπανήσει 33 εκατ. δολ. κατά το προηγούμενο τρίμηνο για την εκκρεμή εξαγορά.

Ο Μασκ άσκησε εξίσου αγωγή κατά του μέσου, μετά την οποία το Twitter απάντησε με ένα έγγραφο 127 σελίδων που αντικρούει τους ισχυρισμούς του Μusk. Το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε στην κατάθεση ότι οι ανταπαιτήσεις «αποτυγχάνουν να δικαιολογήσουν το σχέδιο του Musk να άρει τη συμφωνία συγχώνευσης» και υποστήριξε ότι αποτελούν προσπάθεια του Musk να ξεφύγει από τη συμφωνία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις