Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Shuffles: Η νέα exclusive εφαρμογή του Pinterest έχει κατακτήσει το TikTok

Η νέα εφαρμογή απευθύνεται σε μια νεότερη δημογραφική ομάδα που χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έναν νέο τρόπο: για αυτοέκφραση, όχι απλώς για δικτύωση.

Τα moodboard-βίντεο που συνδυάζουν μουσική και κολλάζ είναι ιδιαίτερα viral στο TikTok.

Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή Shuffles, πρόκειται για το πιο πρόσφατο soft-launch του Pinterest.

Η νέα εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν κολλάζ και παρ’ ότι η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με ειδική πρόσκληση, το Shuffles έχει ήδη σκαρφαλώσει στα Top Charts του App Store.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των GenZers, σ’ αυτούς οφείλεται και η δημοτικότητάς της, ι οποίοι αξιοποιούν το νέο εργαλείο δημιουργικής έκφρασης για να φτιάχνουν, να δημοσιεύουν και να μοιράζονται περιεχόμενο.

Τα δημιουργικά κολλάζ του Shuffles στην συνέχεις συνδυάζονται με μουσική και δημοσιεύονται στο TikTok ή διαμοιράζονται ιδιωτικά με φίλους ή με την ευρύτερη κοινότητα του Shuffles.

@maebbrianna Made a mini tutorial for the new app Shuffles where you can create loads of collages!! It’s pretty easy to navigate just wanted to touch on some neat features! 🥹🌟 #pinterest #shuffles #tutorial #fyp ♬ Pressurelicious (feat. Future) – Megan Thee Stallion

Παρά το γεγονός ότι το Shuffles αποτελεί ακόμα μια exclusive εφαρμογή, βρίσκεται εδώ και καιρό στη Νο. 1 θέση όσον αφορά Lifestyle στο App Store των ΗΠΑ.

Η εφαρμογή ξεκίνησε για πρώτη φορά στα τέλη Ιουλίου του 2022 και μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας του iOS έχει κάνει 211.000 λήψεις παγκοσμίως – 160.000 από αυτές τις λήψεις έγιναν στις ΗΠΑ, αναφέρει η data.ai. Ο Sensor Tower, εν τω μεταξύ, εκτιμά ότι η εφαρμογή έχει δει περίπου 338.000 εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει ακόμη «λανσαριστεί δημοσίως», το Shuffles φαίνεται να είναι ένα χτύπημα μακριά από το Pinterest, το οποίο προσπαθεί να επανεφεύρει τον εαυτό του για την εποχή που καθοδηγείται από τους δημιουργούς, με πρώτο το βίντεο, με προϊόντα όπως τα Idea Pins, παρόμοια με το TikTok, και τις ζωντανές αγορές βίντεο στο Pinterest TV.

Ομοίως, το Shuffles απευθύνεται επίσης σε μια νεότερη δημογραφική ομάδα που χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έναν νέο τρόπο: για αυτοέκφραση, όχι απλώς για δικτύωση.

Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους κολλάζ χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του Pinterest ή τραβώντας φωτογραφίες αντικειμένων που θέλουν να συμπεριλάβουν χρησιμοποιώντας την κάμερα. Ένα έξυπνο χαρακτηριστικό περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνολογίας, που κατασκευάστηκε εσωτερικά, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κόβουν αντικείμενα από τις φωτογραφίες τους, τους πίνακες του Pinterest ή αναζητώντας νέα Pins.

Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι αρκετά παρόμοια με την επερχόμενη λειτουργία αποκοπής εικόνων του iOS 16, η οποία είναι, αναμφισβήτητα, μία από τις πιο διασκεδαστικές προσθήκες που θα αποσταλούν με το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple για κινητά.

Εδώ, μπορείτε να αντιγράψετε χωρίς κόπο ένα αντικείμενο από μία από τις φωτογραφίες σας – όπως για παράδειγμα τον σκύλο σας – και στη συνέχεια να επικολλήσετε αυτό το αποκομμένο αντικείμενο οπουδήποτε επιλέξετε, όπως σε μια συνομιλία iMessage. Αυτό μοιάζει κάπως μαγικό, καθώς αρκεί να αγγίξετε και να κρατήσετε πατημένο για να αποκολλήσετε την εικόνα από το φόντο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις