Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IBM: Θα κάνει… smarter την Αθήνα

Η Αθήνα επιλέχθηκε να είναι ανάμεσα στις πόλεις στις οποίες η IBM θα στείλει εμπειρογνώμονες για να τις υποστηρίξει σε θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Οι εμπειρογνώμονες θα έρθουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Smarter Cities Challenge» της εταιρείας, στο πλαίσιο του οποίου θα επισκεφτούν και 15 ακόμα πόλεις σε όλο τον κόσμο, ώστε να βοηθήσουν σε θέματα που σχετίζονται από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις μεταφορές και τη δημόσια ασφάλεια μέχρι την υγειονομική περίθαλψη, τα έσοδα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια έργα.

Οι 16 νικητές για την περίοδο 2015-16 επιλέχθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 100 Δήμους παγκοσμίως, οι οποίοι υπέβαλαν στην ΙΒΜ σχετικά αιτήματα χρηματοδότησης συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Μέχρι το τέλος του 2016 η ΙΒΜ θα έχει διαθέσει, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, επιχορηγήσεις σε περισσότερες από 130 πόλεις ολόκληρου του κόσμου, επιλεγμένες μεταξύ 600 υποψηφίων, με 800 σχεδόν κορυφαίους εμπειρογνώμονες της ΙΒΜ να προσφέρουν δωρεάν (pro bono) συμβουλευτικές υπηρεσίες των οποίων η αξία αποτιμάται συνολικά σε περισσότερα από 66 εκ. δολάρια. Κάθε τέτοια συνεργασία για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αποτιμάται σε εμπορική αξία 500.000 δολαρίων, ενώ η παροχή δεδομένων από τα social media και οι υπηρεσίες των εμπειρογνωμόνων αποτιμώνται σε 50.000 δολάρια.

Για πρώτη φορά, εκτός από τη δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το Professional Edition του IBM Watson Analytics για τον εντοπισμό τάσεων στα δεδομένα της πόλης, όπως ανάλυση μοτίβων μετακίνησης, θέματα δημόσιας υγείας ή τις επιπτώσεις των ανθρωπογενών παρεμβάσεων ή των καιρικών φαινομένων. Το εργαλείο αυτό μπορεί να αντιλαμβάνεται ερωτήματα που είναι διατυπωμένα σε φυσική, μη τεχνική γλώσσα, αλλά και να υποστηρίζει τους χρήστες του σε θέματα συνεργασίας, προβλέψεων και σχεδιασμού.

ibm_smart_

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις