Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elevate Greece: «Απόδραση» στο Σαν Φρανσίσκο

Στη «Μέκκα» των Startup επιχειρήσεων, την Silicon Valley, θα βρεθούν συνολικά επτά Startup επιχειρήσεις του Elevate Greece με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο θα βρεθούν συνολικά επτά Startup επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στο Elevate Greece στο διάστημα 4 με 11 Νοεμβρίου.

Την ελληνικής αποστολής θα ηγηθεί ο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα, ενώ μαζί του στη «Μέκκα» των Startup επιχειρήσεων θα βρεθούν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ιωάννης Σμυρλής.

Οι Startup επιχειρήσεις που θα βρεθούν στο Σαν Φρανσίσκο

Η ελληνική αποστολή θα απαρτίζεται από τις εξής Startup επιχειρήσεις του Elevate Greece:
iComat
Digital Commerce Intelligence
Hosthub
Phenometry
Intelligencia
BibeCoffee
Gaspardesk

Οι συγκεκριμένες Startup επιχειρήσεις, του Elevate Greece, θα έχουν συναντήσεις, μεταξύ άλλων και με Venture Capital Funds, εκπροσωπώντας την ελληνική Startup σκήνη.

Ο σκοπός της επίσκεψης

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η εξωστρέφεια του οικοσυστήματος καινοτομίας, η παρουσίαση των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων και η κινητοποίηση και αξιοποίηση διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Καλιφόρνια.

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας

Οι επαφές θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Στάνφορντ, Μπέρκλεϊ, USF, επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη εταιριών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, εκπροσώπους εθνικών φορέων προώθησης επενδύσεων και καινοτομίας που λειτουργούν στις ΗΠΑ, καθώς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Στην ατζέντα των επαφών, βρίσκεται επίσης η θεμελίωση ενός δικτύου επικοινωνίας και προώθησης των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στη Silicon Valley, κατά την πρακτική των περισσότερων χωρών της ΕΕ.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με συλλόγους της ομογένειας, οπού οι υφυπουργοί αναμένεται να παρουσιάσουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που υπάρχει στην Ελλάδα, την ανάδυση του οικοσυστήματος καινοτομίας και το γεγονός πως η χώρα μας αποτελεί πλέον έναν εξωστρεφή, επενδυτικό προορισμό που προσελκύει εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια από τον χώρο της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις