Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Pathways: Εξειδίκευση στο B2B Community Building

Τί σημαίνει B2B Community Building και γιατί είναι σημαντικό για κάθε brand

Τι είναι ένα B2B Community και ποια τα οφέλη του;

Όταν μιλάμε για B2B Community, κάνουμε λόγο για μια καλά διαμορφωμένη κοινότητα πελατών (και μη) ενός brand. Τα μέλη ενός B2BCommunity νιώθουν στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους, επιδιώκουν να βοηθά ο ένας τον άλλον, αλληλεπιδρούν με το brand κάνοντάς το καλύτερο και λειτουργούν ως πιστοί brand ambassadors.

Γιατί χρειάζεται να δημιουργήσετε μια κοινότητα πελατών;

Αύξηση του brand awareness & brand loyalty, και συνεπώς, των brand ambassadors. H επιτυχία του B2B marketing έχει να κάνει πλέον με τη δημιουργία και την καλλιέργεια μακροπρόθεσμων και ουσιαστικών σχέσεων. Η μονόδρομη διαφημιστική επικοινωνία με τον πελάτη έχει πια ξεπεραστεί. Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από το B2B κρύβονται άνθρωποι και οι άνθρωποι θέλουν διάλογο και αυθεντική σύνδεση με τα brands.

Τι τεχνικές Β2Β Community Building υπάρχουν;

Τα brands μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία τεχνικών και πρωτοβουλιών για να ευχαριστήσουν τα μέλη τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες. Κάποια από αυτά είναι:

> Τακτικά branded events που να προσφέρουν ουσιαστικό value, με σημαντικούς ομιλητές και χρόνο για το απαραίτητο networking στο τέλος.

> Κλειστά trainings με ένα blended κοινό τόσο από υφιστάμενους πελάτες όσο και επιθυμητά prospects σε θέματα γύρω από το
ίδιο το προϊόν, και όχι μόνο.

> Ανοιχτά online ή δια ζώσης webinars, με εκπαιδεύσεις και ομιλίες σχετικές με τα new trends & skills που απαιτούνται στον
χώρο που δραστηριοποιείται το brand.

> Ετήσια φόρουμ και roundatables, όπου τα πιο πιστά μέλη μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα top στελέχη του brand και να αποκτήσουν μεγαλύτερη σύνδεση μαζί τους.

Γιατί να επιλέξετε τη startup Pathways για να ξεκινήσετε το community building σας;

Στη startup Pathways εξειδικευόμαστε στο B2B Community Building και αυτό το αποδεικνύουν οι συνεργασίες που έχουμε
κάνει μέχρι τώρα με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας τεχνολογικής σκηνής (Microsoft, Google κ.ά.). Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρα στελέχη business,
marketing και HR, ενώ η μεθοδολογία που ακολουθούμε είναι πάντα tailor-made στις ανάγκες και τους στόχους του εκάστοτε
συνεργάτη μας. Ελάτε να μιλήσουμε για τις δικές σας ανάγκες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις