Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

RegioStars Awards 2022: Δυναμικό «παρών» δηλώνει η Ελλάδα

Η Μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά βρίσκεται ανάμεσα στους φιναλίστ του διαγωνισμού και διεκδικεί το βραβείο του κοινού που θα απονεμηθεί σε ένα από τα 15 έργα που έχουν επιλέγει για τη φετινή διοργάνωση

Δυναμικό «παρών» δηλώνει η Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση των RegioStars Awards 2022, με τη Μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά να βρίσκεται ανάμεσα στους φιναλίστ του διαγωνισμού και να διεκδικεί το βραβείο του κοινού που θα απονεμηθεί σε ένα από τα 15 έργα που έχουν επιλέγει για τη φετινή διοργάνωση.

Το 2022 σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη επέτειο για τον θεσμό των βραβείων RegioStars, καθώς φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος η διοργανώτρια αρχή επέλεξε 15 έργα μεταξύ των φιναλίστ και των νικητών των προηγούμενων διοργανώσεων. Το κοινό θα αποφασίσει για τον δικό του νικητή μέσω δημόσιας διαδικτυακής ψηφοφορίας και θα απονείμει το βραβείο του σε ένα από τα 15 έργα.

Μεταξύ των 15 έργων που διαγωνίζονται για το βραβείο του κοινού βρίσκεται και το Corallia. Το Corallia ιδρύθηκε ως μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά το 2005 και αποτέλεσε τον πρώτο φορέα συστηματικής διαχείρισης και ανάπτυξης οικοσυστημάτων καινοτομίας στην Ελλάδα, ενισχύοντας την αρμονική συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων όλων των μεγεθών, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, χρηματοπιστωτικών οργανισμών και εθνικών και περιφερειακών αρχών με απτά αποτελέσματα στην απασχόληση, τις εξαγωγές, την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τους αναπτυξιακούς οικονομικούς δείκτες και, κυρίως, την ανάπτυξη υγειούς επιχειρηματικής κουλτούρας.

Τα βραβεία RegioStars είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο έχουν να αναδείξουν καλές πρακτικές και καινοτόμα έργα που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και έμπνευσης για άλλους φορείς υλοποίησης, ενώ ταυτόχρονα προάγουν μια έξυπνη, πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη και οικονομία για όλους.

Η ψηφοφορία του κοινού για τα RegioStars Awards 2022 θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στη διεύθυνση regiostarsawards.eu. Μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθεια του Corallia ώστε να έρθει η Ελλάδα στην πρώτη θέση κάνοντας κλικ στο «I vote for my favourite projects».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις