Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

River West και Fabric Republic: Μια upcycled συνεργασία

Μέσα από τη συνεργασία τους μαθαίνουμε τί θα πει upcycled fashion και πώς με απλές αλλαγές θα συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Αυτόν το Νοέμβριο στο River West σε συνεργασία με τη Fabric Republic, μαθαίνουμε τι θα πει upcycled fashion, αλλά και πως με πολύ απλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, από τις 14 έως και τις 19 Νοεμβρίου, όλοι οι επισκέπτες του River west μπορούν να κάνουν μία στάση στο Pop Up Store της Fabric Republic, και να ενημερωθούν για τη δράση του προγράμματος, αλλά και να αγοράσουν όμορφα, χειροποίητα αντικείμενα και στολίδια τα οποία είναι 100% upcycled.

Ταυτόχρονα, στις 18 και 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα workshop μεταποίησης παλιών ρούχων, όπου συμμετέχοντες κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη πως δίνεται νέα χρήση σε παλιά υφάσματα.

Με στόχο την επικοινωνία και την ενίσχυση του έργου της Fashion Republic, εκτός από τη φιλοξενία του Pop Up Store και την υλοποίηση του Workshop, το River West προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού στον οργανισμό, καθώς και στην προμήθεια χειροποίητων tote bags, που δημιουργήθηκαν με αφορμή τη συνεργασία αυτή.

Λίγα λόγια για το Fabric Republic: Το πρόγραμμα Fabric Republic είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα, στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ατόμων.

Μάλιστα, μέσα στο πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του προγράμματος, 12937 kg ρούχων προωθήθηκαν προς ανακύκλωση, 21252 kg προωθήθηκαν προς συνεργαζόμενους φορείς, ενώ υπολογίζεται ότι υπήρξαν πάνω από 25000 ωφελούμενοι.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Tο RIVER WEST βρίσκεται πάντα στο πλευρό των φίλων του, διευκολύνοντάς τους με:

• Δωρεάν Parking 3.000 θέσεων: Είσοδος από την Λεωφόρο Κηφισού, τον κεντρικότερο άξονα -του λεκανοπεδίου.

• Δωρεάν Μετακίνηση: Δωρεάν μετάβαση από και προς το σταθμό του Μετρό Αιγάλεω, αποκλειστικά με το Mini-Bus του RIVER WEST.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις