Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Matter Labs: “Σήκωσε” χρηματοδότηση ύψους 200 εκατ. δολαρίων

Η Matter Labs είναι περισσότερο γνωστή για το zkSync, μια scaling λύση Ethereum που μειώνει σημαντικά το κόστος των συναλλαγών Ethereum

Η Matter Labs “σήκωσε” 200 εκατ. δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης σειράς C. Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Blockchain Capital και η Dragonfly. Η Matter Labs είναι περισσότερο γνωστή για το zkSync, μια scaling λύση Ethereum που μειώνει σημαντικά το κόστος των συναλλαγών Ethereum.

Η LightSpeed Venture Partners, η Variant και ο Andreessen Horowitz συμμετείχαν επίσης στον γύρo Σειράς C. Συνολικά, η Matter Labs έχει συγκεντρώσει 458 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός ecosystem fund 200 εκατ. δολαρίων για την προώθηση του zkSync, παρόλο που ακόμα τα επακόλουθα της κατάρρευσης του FTX δεν είναι γνωστά.

Η μεγαλύτερη δυσκολία στις συναλλαγές Ethereum ήταν τα gas fees, δηλαδή τέλη συναλλαγων.Και αυτά τα gas fees δεν είναι μεταβλητά. Εάν κάποιος θέλει να στείλει Ethereum αξίας 10 δολαρίων ή 10 δισ. δολαρίων, θα πληρώσει το ίδιο ποσό σε gas fees. Αυτές οι χρεώσεις ποικίλλουν ανάλογα με τη ζήτηση του δικτύου. Αλλά μπορεί να είναι αρκετά αποθαρρυντικό εάν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τα κρυπτονομίσματά για μικρές συναλλαγές.

Πολλές αναζητούν λύσεις. Πιστεύουν ότι ορισμένες συναλλαγές δεν πρέπει να πραγματοποιούνται στο βασικό Ethereum Blockchain, στο Επίπεδο 1 δηλαδή, αλλά στο Επίπεδο 2.

Το zkSync είναι μία από αυτές τις λύσεις L2 που κερδίζουν έδαφος στο οικοσύστημα crypto.Το zkSync είναι zero-knowledge rollup implementation δηλαδή scaling λύση επιπέδου 2, που σημαίνει ότι οι αποδείξεις εγκυρότητας δημιουργούνται με βάση εκατοντάδες συναλλαγές και στη συνέχεια δημοσιεύονται στο κύριο Ethereum blockchain. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό ασφαλείας, καθώς οι συναλλαγές επιπέδου 2 δεν μπορούν να τροποποιηθούν επειδή δεν θα συμμορφώνονται με την απόδειξη εγκυρότητας.

Οι scaling λύσεις Ethereum θα είναι εξαιρετικά σημαντικές για το οικοσύστημα κρυπτογράφησης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους υπάρχουν κεντρικά χρηματιστήρια όπως το FTX. Σας επιτρέπουν να μετατρέψετε νομίσματα fiat σε κρυπτονομίσματα. Projects όπως το zkSync θα κάνουν τις συναλλαγές κρυπτογράφησης εύκολες, ασφαλείς και προσιτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις