Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΑΝΤ1+: Θρίλερ με τις μεταδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου – Τι θα γίνει με τους συνδρομητές

Όλα τα σημερινά παιχνίδια του Μουντιάλ μεταδίδονται από την ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1

Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΝΤ1 προκειμένου να βρεθεί μια λύση στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζουν οι μεταδόσεις των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πλατφόρμα του ΑΝΤ1+.

Το φιλόδοξο σχέδιο του καναλιού του Αμαρουσίου έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, αφού αποδεικνύεται ότι δεν είχε εξασφαλιστεί το όλο εγχείρημα τεχνολογικά, με αποτέλεσμα οι συνδρομητές να μη μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ απρόσκοπτα.

Οι διαμαρτυρίες διαδέχονται η μία την άλλη, στα social media έχει ξεσπάσει ένα κύμα οργής και αγανάκτησης, και η διοίκηση του καναλιού ψάχνει έναν τρόπο να διαχειριστεί την ζημία. Για αρχή, όπως έγινε γνωστό, όλα τα σημερινά παιχνίδια θα μεταδοθούν από τον «ελεύθερο» ΑΝΤ1, το φλέγον ζήτημα όμως είναι το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Οι αντιδράσεις για το Μακεδονία ΤV

Το απόγευμα της Τρίτης είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι οι αναμετρήσεις της διοργάνωσης θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1 και το Mακεδονία ΤV, μια απόφασή όμως που αν παρθεί αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Αυτό γιατί οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμένεται να αντιδράσουν και να θέσουν ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός είναι ο μοναδικός εθνικής εμβέλειας που δεν έχει λάβει άδεια, ως εκ τούτου άρα δεν πληρώνει και το σχετικό ετήσιο τέλος ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μια εκδήλωση μείζονος σημασίας όπως θεωρείται το Μουντιάλ δε μπορεί να μεταδίδεται από σταθμό που δε διαθέτει άδεια, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια υπενθυμίζουν ότι στον διαγωνισμό δικαιωμάτων προβολής του Μουντιάλ συμμετείχε κανονικά η κρατική τηλεόραση.

Το βέτο από τους διαφημιστές και η επόμενη ημέρα

Ένας ακόμα λόγος που αναζητείται άμεσα μια λύση είναι ότι οι εταιρείες που έχουν επιλέξει να διαφημιστούν μέσω του ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου απειλούν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους σε περίπτωση που συνεχιστεί το «χάος» με τις μεταδόσεις.

Αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο είναι να μεταδοθούν όλες οι αναμετρήσεις από την ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να «κάψει» ένα μέρος του τηλεοπτικού του προγράμματος. Σίγουρα πάντως οι αποφάσεις θα είναι άμεσες και μπορεί και μέσα στην ημέρα να έχουμε οριστική ενημέρωση.

Τι θα γίνει με τους συνδρομητές του ΑΝΤ1+

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι το τι θα γίνει με τους ανθρώπους που επέλεξαν να γίνουν συνδρομητές του ΑΝΤ1+ με σκοπό να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι άνθρωποι της πλατφόρμας ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο αποζημίωσης, χωρίς όμως να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που ήδη υπήρχαν έντονες αντιδράσεις για την επιλογή του καναλιού να ζητήσει χρήματα για την μετάδοση των αγώνων, η διοίκηση του σταθμού έρχεται αντιμέτωπη με μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη κι ένα πρόβλημα που αναζητά λύση επιτακτικά.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων του Μουντιάλ του Κατάρ:

12.00: Μαρόκο-Κροατία

15.00: Γερμανία-Ιαπωνία

18.00: Ισπανία-Κόστα Ρίκα

21.00: Βέλγιο-Καναδάς

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις