Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: «Προκαλεί» τη Sony με 10ετές συμβόλαιο για το Call of Duty

Η εταιρεία προσπαθεί να εξασφαλίσει την κυκλοφορία του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού στο PlayStation και το Xbox

Εντατικές προσπάθειες για να μείνει το Call of Duty στο PlayStation πραγματοποιεί η Microsoft. Ειδικότερα, η εταιρεία προσέφερε 10ετές συμβόλαιο στη Sony για να μπορέσει να εξασφαλίσει την κυκλοφορία του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού στο PlayStation και το Xbox, όπως γνωστοποίησε ο Ο CEO της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Η Microsoft η οποία έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Activision του Call of Duty για 69 δισ. δολάρια, φαίνεται να αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στην προσπάθεια της αυτή. Μόλις τον περασμένο μήνα, το Politico ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είναι πιθανό να καταθέσει αγωγή στα πλαίσια της αντιμονοπωλιακής πολιτικής, για να εμποδίσει την εξαγορά.

Το δημοσίευμα του Politico δεν έμεινε φυσικά αναπάντητο, καθώς από την πλευρά του, ο Σμιθ μέσω  άρθρου του στη Wall Street Journal υπερασπίστηκε την ενδεχόμενη εξαγορά ως «καλή για τους παίκτες».Μάλιστα, ο CEO της Microsoft υποστήριξε πως οποιαδήποτε αγωγή εναντίον της εταιρείας του «θα ήταν τεράστιο λάθος» καθώς «θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό, τους καταναλωτές και χιλιάδες προγραμματιστές παιχνιδιών».

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Microsoft για να εξετάσουν το εάν η συμφωνία θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό. Η μεγαλύτερη ανησυχία της ΕΕ είναι ότι η Microsoft  θα μπορεί μέσω της εξαγοράς να εμποδίσει την πρόσβαση σε παιχνίδια όπως το Call of Duty σε ανταγωνιστές.

Η κόντρα με τη Sony

Η πρόθεση της Microsoft να εξαγοράσει την έχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου κόντρα με τη Sony. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη προσφορά της Microsoft στην εταιρεία για 3ετή συμφωνία είχε απορριφθεί άμεσα. Μάλιστα, ο CEO του τμήματος PlayStation, Jim Ryan, την είχε χαρακτηρίσει ως ανεπαρκή από πολλές πλευρές.

Oι μετοχές της Sony βυθίστηκαν αρχικά αφού η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδια εξαγοράς τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι το PlayStation δεν θα είχε πρόσβαση στα παιχνίδια της Activision. Αλλά η Microsoft προσπάθησε να κατευνάσει αυτούς τους φόβους.

Σύμφωνα με τον Σμιθ σε καμία περίπτωση η  Microsoft δεν θα ήθελε να καταστήσει το Call of Duty μη διαθέσιμο στο PlayStation της Sony, καθώς μια τέτοια κίνηση  θα ήταν «οικονομικά παράλογη», αφού ένα «ζωτικό» μέρος των εσόδων του παιχνιδιού προέρχεται από τις πωλήσεις παιχνιδιών για PlayStation.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις