Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Chrome: Το νέο «κόλπο» που κάνει την αναζήτηση 10 φορές πιο εύκολη

Ο browser απέκτησε μία νέα χρήσιμη συντόμευση αναζήτησης

Ένα νέο εξαιρετικά χρήσιμο «κόλπο» που θα κάνει την αναζήτησή σας 10 φορές πιο εύκολη μόλις απέκτησε ο Chrome. Ειδικότερα, η Google ανακοίνωσε πως προστέθηκε μια χρήσιμη συντόμευση αναζήτησης στον browser απέκτησε ένα νέο πολύ χρήσιμο «κολπάκι»!

Η μπάρα αναζήτησης στο πάνω μέρος, η οποία αποτελεί ίσως τη βασικότερη πτυχή του UI, μιας και σχεδόν όλη η εμπειρία της περιήγησης βασίζεται σε αυτή, διαθέτει πλέον τρεις νέες συντομεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, πατώντας κανείς το παπάκι ‘@’ στο πληκτρολόγιό του, έχει τη δυνατότητα να ψάξει άμεσα στις ανοιχτές καρτέλες του, στους σελιδοδείκτες του ή στο ιστορικό των διευθύνσεων που έχει επισκεφτεί.

Με ένα «κλικ» θα εμφανίζονται οι συντομεύσεις @tabs, @bookmarks και @history αντίστοιχα. Έτσι, αν για παράδειγμα θέλετε να βρείτε άμεσα μια σελίδα που είχατε επισκεφτεί στο παρελθόν, πατώντας @history μπορείτε να φιλτράρετε την αναζήτηση, για να εμφανίζονται μόνο αποτελέσματα από το ιστορικό σας και όχι από τη μηχανή αναζήτησης γενικότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργικότητα αυτή υπήρχε εν μέρει ήδη στον Chrome, αλλά πλέον είναι πιο εύκολο από ποτέ να ψάξει κανείς ακριβώς αυτό που θέλει, απευθείας μέσα από την μπάρα αναζήτησης.

Οι νέες συντομεύσεις προστέθηκαν στην Desktop έκδοση του Google Chrome μέσα από την ενημέρωση με κωδικό 108.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις