Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διάσημοι σταρ του Hollywood κατηγορούνται για μεγάλη NFT απάτη

Η υπόθεση αφορά το σκάνδαλο με τα Bored Ape NFTs, ενώ στους κατηγορούμενους βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Justin Bieber, η Madonna και ο The Weeknd

Αντιμέτωποι με μια ομαδική αγωγή βρίσκονται διάσημοι σταρ του Hollywood όπως ο Justin Bieber, η Madonna και ο The Weeknd, καθώς μαζί με άλλα 35  άτομα κατηγορούνται για NFT απάτες. Πιο συγκεκριμένα, η αγωγή η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη, ισχυρίζεται ότι μια σειρά διασημοτήτων παραβίασε τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους, μέσω της προώθησης των Bored Ape NFTs, χωρίς να αποκαλύπτουν πως παρασκηνιακά είχαν οικονομικές σχέσεις με την εταιρεία που τα δημιούργησε, τη Yuga Labs.

Στις αρχές του έτους είχαμε δει πάρα πολλούς διάσημους να αγοράζουν και να προωθούν NFTs και κυρίως τους Bored Ape πιθήκους, γεγονός που είχε εκτοξεύσει την αξία τους. Μάλιστα ο Justin Bieber είχε ξοδέψει περίπου 1.3 εκατομμύρια  δολάρια για το δικό του ψηφιακό πίθηκο. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά η αγορά καρτέρευσε και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα χρήματά τους.

Στη λίστα των 37 κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο πασίγνωστος κωμικός και ηθοποιός Kevin Hart, η διάσημη ηθοποιός Gwyneth Paltrow, οι τραγουδιστές Justin Bieber, Snoop Dogg, The Weeknd, Post Malone και Madonna, ο παρουσιαστής Jimmy Fallon, η Paris Hilton, ο άσσος του NBA Steph Curry και η αθλήτρια- θρύλος του τένις Serena Williams.

Στους κατηγορούμενους βρίσκεται και η MoonPay, η νεοσύστατη εταιρεία crypto πληρωμών μέσω της οποίας υποτίθεται πως έγιναν οι παρασκηνιακές συναλλαγές.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι υπήρξε μια περίτεχνη συνωμοσία που σχεδιάστηκε από την ελίτ του Hollywood για να αυξήσει την αξία των Bored Ape NFTs. Σύμφωνα με την αγωγή όλοι οι εμπλεκόμενοι πλούτισαν μέσω ενός κρυφού συστήματος πληρωμών που ξέπλενε χρήμα μέσα από τρίτη εταιρεία πληρωμών.

«Εγκέφαλος» της υπόθεσης φέρεται να είναι ο μάνατζερ ταλέντων Guy Oseary, ο οποίος είναι μακροχρόνιος αντιπρόσωπος της Madonna, καθώς και της Yuga. Ο Guy Oseary φέρεται να καθοδήγησε τους αστέρες του Hollywood να υποστηρίξουν δημόσια τα NFTs της Yuga, συμπεριλαμβανομένων των Bored Apes, προσφέροντας τους ως αντάλλαγμα πληρωμές από την Yuga, οι οποίες  διοχετεύονταν κρυφά μέσω της MoonPay. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι ο Oseary ήταν και ένας από τους πρώτους επενδυτές της MoonPay.

Η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, με την αγωγή να ζητά χρηματική αποζημίωση τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό των εναγόντων και «όλων των άλλων που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις