Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Instagram: Σας χάκαραν τον λογαριασμό; Δείτε πως θα τον επαναφέρετε

Η Meta εισάγει νέα χαρακτηριστικά στο Instagram για την ασφάλεια των χρηστών

Με τις κυβερνοεπιθέσεις να αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι χρήστες του Instagram έχουν δει δει τους λογαρισμούς τους να χακάρονται. Απάντηση στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει η Meta, εισάγοντας νέα χαρακτηριστικά στο Instagram για την ασφάλεια των χρηστών. Μάλιστα, ένα από αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθήσει αυτούς που τους έχουν πέσει θύματα χάκερ. Δείτε λοιπόν παρακάτω αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας σε περίπτωση που σας έχουν χακάρει.

Σε πρώτη φάση αν κάποιος χρήστης δεν έχει πλέον πρόσβαση στον λογαριασμό του, μπορεί να επισκεφτεί το νέο hub όπου θα ερωτηθεί για το περιστατικό. Ειδικότερα θα ερωτηθείτε αν σας έχουν παραβιάσει τον λογαριασμό, αν απλώς ξεχάσατε τον κωδικό σας, αν πρόκειται για περιστατικό πλαστοπροσωπίας, αν έχετε χάσει τη μέθοδο της πιστοποίησης δύο βημάτων ή αν έχει απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας. Όταν επιλέξετε ένα από αυτά, θα σας καθοδηγήσει σε μία σειρά βημάτων για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας.

Σε περίπτωση λοιπόν που κλειδωθείτε λοιπόν έξω από τον λογαριασμό σας, μπορείτε να ζητήσετε από δύο φίλους σας στο Instagram να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά σας. Οι φίλοι σας θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες να επιβεβαιώσουν ότι είστε εσείς και έτσι το Instagram θα επαναφέρει τον λογαριασμό σας.

Σε γενικές γραμμές το Instagram δοκιμάζει και άλλα μέτρα για να αποτρέψει το hacking. Για παράδειγμα διαγράφει τους λογαριασμούς που είναι ύποπτοι για πλαστοπροσωπία, ενώ συγχρόνως στέλνει ειδοποίηση στον πραγματικό χρήστη ότι ίσως κάποιος πάει να του κλέψει την ταυτότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις