Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Synchron: Νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 75 εκατ. δολ. με πρωταγωνιστές τους Γκέιτς και Μπέζος

Η εταιρεία, η οποίο θεωρείται ανταγωνιστής της Neuralink του Ίλον Μασκ, ασχολείται με την τεχνολογία εμφύτευσης μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Στα 75 εκατ. δολάρια έκλεισε ο νέος γύρος χρηματοδότησης για την Synchron, τα κεφάλαια του οποίου θα της επιτρέψουν να επεκτείνει τις έρευνές της στην τεχνολογία εμφύτευσης μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκαν ο Μπιλ Γκέιτς, μέσω του προσωπικού επενδυτικού fund Gates Frontier, και ο Τζεφ Μπέζος, μέσω της Bezos Expeditions.

Οι υπόλοιποι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την Synchron είναι οι Reliance Digital Health Limited, Greenoaks, Alumni Ventures, Moore Strategic Ventures και Project X, μαζί με τους προγενέστερους Khosla Ventures, NeuroTechnology Investors, METIS, Forepont Capital Partners, ID8 Investments, Shanda Group και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Synchron είχε συγκεντρώσει πέρυσι 40 εκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει τις αρχικές έρευνες σχετικά με την διασύνδεση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στο εγκέφαλο μέσω των αιμοφόρων αγγείων, χωρίς να απαιτείται διάτρηση του κρανίου του ασθενών.

Συνολικά, η εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει από την ίδρυσή της περίπου 145 εκατ. δολάρια, με στόχο να ανάπτυξη μια τεχνολογία ικανή να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όπως ο σοβαρός τραυματισμός του εγκεφάλου ή η επιληψία.

Η επαναστατική μέθοδος Stentrode

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Stentrode, η εταιρεία ελπίζει ότι τα εμφυτεύματά της θα μπορέσουν κάποια στιγμή να επαναφέρουν την ικανότητα επικοινωνίας σε παράλυτους ασθενείς.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει παρουσιάσει θετικά δείγματα, καθώς ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι πέτυχε την εμφύτευση ενός τσιπ της στον εγκέφαλο ενός ασθενή για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Συγχρόνως, η εταιρεία ολοκλήρωσε σχετική μελέτη στην Αυστραλία, όπου τέσσερα άτομα παρέμειναν ασφαλή μετά από ένα χρόνο με το εμφύτευμα της Synchron.

Αντίπαλον δέος της Neuralink

Την ίδια ώρα, ο Ίλον Μασκ, συνεχίζει να στηρίζει μια παρόμοια επιστημονική προσπάθεια με αυτή της Synchron μέσω της δικής του εταιρείας, της Neuralink. Μάλιστα Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, η εταιρεία θα ξεκινήσει τις δικές της κλινικές δοκιμές τους επόμενους έξι μήνες.

Ωστόσο, πριν προχωρήσει στις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους η Neuralink θα πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις ομοσπονδιακής έρευνας σχετικά με τις πρακτικές της, καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι περίπου 1.500 ζώα πέθαναν κατά τη διάρκεια σχετικών πειραμάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις