Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Εξαγοράζει την Luxexcel με στόχο την κατασκευή AR γυαλιών

Η ολλανδική Startup ειδικεύεται στην κατασκευή «έξυπνων»  γυαλιών

Ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της για το metaverse πραγματοποίησε η Meta, καθώς εξαγόρασε την Luxexcel, μια ολλανδική Startup που ειδικεύεται στην κατασκευή  «έξυπνων» γυαλιών.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ομάδα της Luxexcel εντάχθηκε στη Meta, εμβαθύνοντας την υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο TechCrunch.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

Αυτή την περίοδο η Meta αντιμετωπίζει ρυθμιστικό έλεγχο από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου σχετικά με την αγορά της εταιρείας ανάπτυξης, Supernatural Within. Ο οργανισμός μήνυσε τη Meta τον Ιούλιο προκειμένου να εμποδίσει τη συμφωνία.

Μέχρι στιγμής, η Meta έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στο metaverse, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Τον Οκτώβριο η εταιρεία δήλωσε στους επενδυτές ότι το 2022 το τμήμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, Reality Labs, σημείωσε ζημιές που ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το 2022. Μάλιστα, προέβλεψε ότι οι λειτουργικές απώλειες του τμήματος είναι πιθανό να αυξηθούν σημαντικά σε ετήσια βάση το 2023.

Ποια είναι η Luxexcel

Η Luxexcel ιδρύθηκε το 2009 και ξεκίνησε την πορεία της ως κατασκευαστής συνταγογραφούμενων φακών με τη χρήση της 3D εκτύπωσης. Στη συνέχεια ωστόσο επικεντρώθηκε στην κατασκευή «έξυπνων» φακών. Στις αρχές του 2021 συνεργάστηκε με την WaveOptics, τον κατασκευαστή οθονών που η Snap εξαγόρασε την ίδια έναντι 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το TechCrunch, υπάρχουν φήμες ότι η Luxexcel είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη Meta στο AR project γυαλιών της εταιρείας με την ονομασία Aria.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις