Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FTX: «Αθώος» θα δηλώσει ο Sam Bankman-Fried για τις εγκληματικές κατηγορίες

Ο ιδρυτής της FTX κατηγορείται ότι διοχέτευσε παράνομα τις καταθέσεις των πελατών της εταιρείας για να ενισχύσει το fund του Alameda Research

«Αθώος» αναμένεται να δηλώσει ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, ο οποίος θα καταθέσει απόψε το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ενώπιον των εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ για την κατάρρευση της εταιρείας του που προκάλεσε τεράστια αναταραχή στην παγκόσμια αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι συνήγοροι του Bankman-Fried θα επικαλεστούν μη ενοχή του εντολέα τους στις εγκληματικές κατηγορίες για εξαπάτηση των επενδυτών, οι οποίες τον βαραίνουν.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος κατηγορείται ότι διοχέτευσε παράνομα τις καταθέσεις των πελατών της FTX για να ενισχύσει το fund του Alameda Research, με σκοπό την αγορά ακινήτων και τις δωρεές εκατοντάδων εκατ. δολαρίων σε πολιτικούς.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του Reuters, το να δηλώνουν «αθώοι» είναι μια πάγια τακτική που ακολουθούν όσοι αντιμετωπίζουν εγκληματικές κατηγορίες, τουλάχιστον στις αρχικές φάσεις των υποθέσεων τους. Στη συνέχεια, βέβαια, έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την κατάθεσή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις