Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Γιατί μειώνονται κατά 40% οι αποδοχές του Τιμ Κουκ;

Το πακέτο αμοιβής του CEO της Apple για το 2023 θα φτάσει συνολικά τα 49 εκατομμύρια δολάρια

Μεγάλη μείωση, της τάξης του 40% στις αποδοχές του αναμένεται να δει το 2023 ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία τεχνολογίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ειδικότερα, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι φέρεται να είναι ο ίδιος ο CEO της Apple, αυτός που ζήτησε την αλλαγή, μετά και την ψηφοφορία των μετόχων για το πακέτο αμοιβής του, το οποίο θα φτάσει συνολικά τα 49 εκατομμύρια δολάρια.

Συγχρόνως, η Apple προχώρησε σε μείωση του αριθμού των περιορισμένων μονάδων μετοχών (RSU) που θα λάβει ο Κουκ εάν συνταξιοδοτηθεί πριν από το 2026.

Οι αποδοχές του Τιμ Κουκ το 2022

Μπορεί το ποσό των 49 εκατ. δολαρίων τον χρόνο να μοιάζει «αστρονομικό», ωστόσο πρέπει να πούμε πως το 2022, ο CEO της Apple έλαβε κάτι λιγότερο από 83 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν μετοχές, 12 εκατομμύρια δολάρια σε κίνητρα και 3 εκατομμύρια σε μισθό. Επίσης, έλαβε προνόμια, όπως συνεισφορές σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης, ασφάλεια, προσωπικά αεροπορικά ταξίδια και πάνω από 46.000 δολάρια για εξαργύρωση σε διακοπές.

Η Apple υποστηρίζει ότι η περικοπή του μισθού έρχεται ως «απάντηση» στην περσινή ψηφοφορία για τις αποδοχές του Κουκ, καθώς εγκρίθηκε μόνο από το 64% των μετόχων, έναντι του 95% που είχε δώσει το «πράσινο φως» στις αποδοχές του 2020. Παρόλα αυτά το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας επαίνεσε τις αποδόσεις του Κουκ και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές αποφάσεις του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις