Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Woli: Στοχεύει σε χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ μέσω της SeedBlink

Η Woli προσφέρει αδειοδοτημένες λύσεις έξυπνου χρήματος για εφήβους και γονείς, δημιουργώντας την τραπεζική εμπειρία για τη νέα γενιά.

 

Η Woli, η ελληνική FinTech startup που δημιουργεί την τραπεζική εμπειρία για τη νέα γενιά, στοχεύει σε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ μέσω της πλατφόρμας SeedBlink, προσφέροντας αποτελεσματικές τραπεζικές λύσεις στους νέους, για την απλοποίηση της αποταμίευσης και της διαχείρισης χρημάτων με το λιγότερο δυνατό άγχος.

Ο τρέχων Seed γύρος χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. ευρώ οδηγείται από την Eleven Ventures και υποστηρίζεται από μία ομάδα angel investors.

Η Woli προσφέρει αδειοδοτημένες λύσεις έξυπνου χρήματος για εφήβους και γονείς, δημιουργώντας την τραπεζική εμπειρία για τη νέα γενιά. Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουν τον “χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό” τους. Η εταιρεία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για παιδιά και εφήβους, που συνδιαχειρίζονται οι γονείς, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται μια χρεωστική κάρτα και μια πλατφόρμα οικονομικής εκπαίδευσης.

“Η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας και έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν χρήματα τα παιδιά και οι έφηβοι. Για να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις, οι γονείς πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές και να αγκαλιάσουν καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης των παιδιών τους σχετικά με την προσωπική διαχείριση των οικονομικών τους”, δήλωσε ο Βασίλης Ζούπας, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Woli.

Η ιδρυτική ομάδα της εταιρείας αποτελείται από επαγγελματίες του FinTech με σημαντική εμπειρία. Αναφορικά με την έως τώρα δυναμική της, η startup έχει ενεργές σε κυκλοφορία περισσότερες από 1.000 κάρτες, ενώ έχει επεξεργαστεί μέχρι στιγμής έναν όγκο πληρωμών που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Woli είναι η ευρύτερη πρόταση προϊόντων, που προσφέρει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες στις οποίες συγκαταλέγονται η εκπαιδευτική πλατφόρμα και οι οικογενειακές υπηρεσίες.

Οι υπηρεσίες της Woli αφορούν σε μια πολύ συγκεκριμένη, μεγάλη αγορά, καθώς ο τραπεζικός κλάδος των νέων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, αντιπροσωπεύει επί του παρόντος μια ευκαιρία 1,3 δισ. ευρώ για ένα δυνητικό κοινό 26 εκατομμυρίων παιδιών και εφή-βων. Η εταιρεία σχεδιάζει την ευρωπαϊκή της επέκταση έως το τέλος του 2023, με την είσοδό της στην αγορά και άλλων μεσογειακών χωρών όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

“Αναδύεται ένας νέος κλάδος, το neobanking για νέους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δίνουμε σε ιδιώτες Έλληνες επενδυτές την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην επέκταση της Woli στις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθάμε να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά στη διαχείριση χρημάτων μέσω χρήσιμων εργαλείων, όπως το budgeting. Η λύση που προσφέρουν συνδυάζει τεχνολογίες FinTech με EdTech και θα μπορούσε πραγματικά να επηρεάσει το μέλλον με έναν υγιή τρόπο”, τόνισε ο Γιώργος Πλατάνας, Country Director της SeedBlink στην Ελλάδα.

Η SeedBlink βοηθά tech startups όπως η Woli, στοχεύοντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια χρηματοοικονομική υποδομή που επιτρέπει σε επενδυτές, ιδρυτές και συνεργάτες να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες, εργαλεία και υπηρεσίες για επενδύσεις σε μετοχές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις