Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το TikTok λειτουργεί πλέον ως ταξιδιωτικός «οδηγός» – Πώς καθορίζει την δημοτικότητα των προορισμών

Το 77% δηλώνει ότι το TikTok τους ενέπνευσε για έναν προορισμό ή ένα προϊόν που σχετίζεται με τα ταξίδια, με το #TravelTok να φτάνει πάνω από 8,8 δισ. προβολές και το #AncientGreece τις 550 εκατ. προβολές

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου 26-29 Απριλίου, συμμετείχε ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok, για την Ευρώπη και το Ισραήλ. Ο Stuart Flint συνομίλησε με την δημοσιογράφο του ΑΠΕ, Αλεξάνδρα Γούτα για τη μετάβαση από τη γενιά Ζ – GenZ – στη λεγόμενη GenT – τη γενιά του TikTok. Το TikTok, όπως επισήμανε ο Stuart Flint, αποτελεί πλέον τoν νέο τρόπο προσέγγισης των ταξιδιών τόσο για ανακάλυψη όσο και για προγραμματισμό, καθώς χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για ταξιδιωτική έμπνευση, για να αναζητήσει κανείς τον επόμενο δημοφιλή προορισμό διακοπών, εστιατόρια, αξιοθέατα και πολλά άλλα.

«Το TikTok αποτελεί το νέο σύνορο για τις ανακαλύψεις, με έμφαση στα ταξίδια και τον τουρισμό. Σχεδόν το 50% των χρηστών αγόρασαν ένα προϊόν που σχετίζεται με διακοπές ή ταξίδια αφού εμπνεύστηκαν από περιεχόμενο που προβλήθηκε στην πλατφόρμα μας, με το 74% αυτών των αγορών να είναι μη προγραμματισμένες “, ανέφερε ο Stuart Flint, προσθέτοντας ότι αποτελεί ευκαιρία για τα ταξιδιωτικά brands, αλλά και τους τουριστικούς οργανισμούς για να προσεγγίσουν νέο κοινό, που θέλει να εμπνευστεί.

Με το #TravelTok να αγγίζει περισσότερες από 8,8 δισεκατομμύρια προβολές και το #TikTokMadeMeBookIt 121 εκατομ. προβολές γίνεται αντιληπτή η μεγάλη επιδραστικότητα της πλατφόρμας στην προβολή προορισμών με αυθεντικές, αφιλτράριστες εικόνες ανθρώπων, πολιτισμού και τοποθεσιών. “Το TikTok δεν προκαλεί μόνο ενδιαφέρον, αλλά και ενέργειες, οδηγώντας τους χρήστες σε νέους προορισμούς και εμπειρίες”, επισήμανε. Σε ποσοστό 58% οι Ευρωπαίοι χρήστες βίωσαν πολιτιστικές εμπειρίες οφλάιν αφού τις ανακάλυψαν στο TikTok – εκθέσεις, βιβλία ή επισκέψεις χώρων με πολιτιστική κληρονομιά. Τα εντυπωσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τον πολιτισμό, όπως το #AncientGreece που ξεπερνούν τις 550 εκατομμύρια προβολές, δίνουν μια ιδέα για το πώς οι αναζητήσεις δεν αφορούν μόνο τις πιο εύπεπτες πολιτιστικές τάσεις, αλλά και υψηλότερες μορφές πολιτισμού όπως η τέχνη, η λογοτεχνία, τα μουσεία, η αρχιτεκτονική.

Stuart Flint, Head of Global Business Solutions TIkTok, Europe and Israel

 

Σύμφωνα με την Marketing Science EU Travel Vertical Research που διεξήχθη από την Walnut Unlimited, οι λάτρεις των ταξιδιών περιηγούνται στο TikTok για να βρουν τον επόμενο προορισμό τους και εμπνέονται για να περιποιηθούν τον εαυτό τους ή τους αγαπημένους τους με προϊόντα που σχετίζονται με ταξίδια.Το 74% των χρηστών βρίσκει δημιουργικό το περιεχόμενο ταξιδιού/διακοπών, το 72% ενδιαφέρον, ενώ το 77% υπογραμμίζει το ρόλο της πλατφόρμας στην ανακάλυψη ενός προορισμού ή ενός προϊόντος που σχετίζεται με ταξίδια.

Κατά τη συζήτηση, o Stuart Flint αναφέρθηκε σε αεροπορικά και ταξιδιωτικά brands που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με ολοένα και πιο δημιουργικούς τρόπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που δημιούργησε θετικό “θόρυβο” για την Ελλάδα ως τον τέλειο προορισμό διακοπών αναδεικνύοντας την ποικιλία υπηρεσιών, προορισμών και δραστηριοτήτων, με 26 εκατομμύρια impressions, με 11 εκατομμύρια απήχηση (reach). Αντίστοιχα η Aegean Airlines ξεκίνησε με επιτυχία το genAIRation Aegean club, μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας που συγκέντρωσε 13 εκατομμύρια impressions και 370.000 engagement.

#TikTokCulture και #AncientGreece: οι δημιουργοί συναντούν τους μύθους

Τέλος, ο Stuart Flint μίλησε για το ταξίδι που έκαναν από 3 διαφορετικές αγορές στην Ελλάδα δημοφιλείς δημιουργοί. Αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός θριαμβεύει στην πλατφόρμα, το TikTok προσκάλεσε δημιουργούς από τρεις διαφορετικές αγορές για να ανακαλύψουν την ομορφιά της Ελλάδας. Το TikTok έχει εφεύρει νέους τρόπους για να μαθαίνεις ενώ διασκεδάζεις, κάνοντας την ανακάλυψη πιο εύκολη. Αυτό ισχύει και για τον πολιτισμό με το #TikTokCulture να έχει 46 εκατομμύρια προβολές και να χρησιμοποιείται από δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών @o_filologos_sas , ο @ archaeostoryteller , η @thecookietraveller  ο @miguellmagalhaes @marianaguerramusic και ο @rey.sciutto μπόρεσαν να δείξουν τα μέρη που επισκέφθηκαν με τον αυθεντικό τρόπο. Με τη Mariana και τον Miguel να τραγουδούν και να παίζουν σε όλο τον κόσμο, τον Rey να εξηγεί την Ιστορία με διασκεδαστικό τρόπο, τον Θοδωρή να αποδεικνύει με τις ιστορίες του ότι η αρχαιολογία μπορεί και να διασκεδάζει και να συγκινεί, τον Δημήτρη να φέρνει το ίδιο πάθος που έχει μέσα στην τάξη, έξω από αυτήν και την Eleanna να δείχνει όμορφα κρυφά μέρη.

“Τα βίντεο των δημιουργών στο TikTok είναι ένα μοναδικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, που αναζωογονεί τους αρχαίους μύθους, κάνοντας ακόμα πιο δημοφιλή τη χώρα, της οποίας τα πολιτικά, φιλοσοφικά, καλλιτεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματα αποτελούν κληρονομιά με απαράμιλλη επίδραση στον παγκόσμιο πολιτισμό”, υπογράμμισε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις