Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple – Google: Συνεργάζονται και βάζουν τέλος στην παρακολούθηση μέσω AirTag

Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί υπέβαλαν πρόταση τη για τη θέσπιση προτύπων για την καταπολέμηση της μυστικής επιτήρησης σε συσκευές Bluetooth

Σε μία νέα συνεργασία προχωράνε η Apple και η Google προκειμένου να καταπολεμήσουν την ανεπιθύμητη παρακολούθηση μέσω των AirTags και παρόμοιων gadget.

Αναλυτικότερα, οι δύο εταιρείες υπέβαλαν πρόταση την για τη θέσπιση προτύπων για την καταπολέμηση της μυστικής επιτήρησης σε συσκευές Bluetooth, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να βοηθούν τους ανθρώπους να εντοπίζουν τα χαμένα τους πράγματα.

Το AirTag κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2021 και έγινε αμέσως ανάρπαστο. Ωστόσο, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι γίνεται κατάχρηση των δυνατοτήτων του, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν κάποιο πρόσωπο χωρίς συναίνεση.

Πρέπει να πούμε ότι η Apple έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και έχει ήδη εισάγει διάφορες λειτουργίες για την αντιμετώπισή του. Για παράδειγμα, η εταιρεία φροντίζει να στέλνει ειδοποιήσεις στους κατόχους iPhone εάν ταξιδεύει μαζί τους κάποιο AirTag τοποθεσίας που δεν σχετίζεται με τις συσκευές τους.

Τώρα όμως, η Apple και η Google θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο, το οποίο πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των παρακολουθήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί ελπίζουν να έχουν ένα σχέδιο σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Από την άλλη, η λύση, για την οποία οι δύο εταιρείες υπέβαλαν προσχέδιο στο Internet Engineering Task Force (IETF), έναν οργανισμό που δημιουργεί πρότυπα για το διαδίκτυο, αναμένεται να διανεμηθεί μέσω ενημερώσεων λογισμικού σε συσκευές iOS και Android.

 

 

Photo by Daniel Romero on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις