Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Εξαγοράζει την startup Mira που κατασκευάζει μάσκες AR

Τα νέα της εξαγοράς ακολουθούν την αποκάλυψη του ακουστικού Vision Pro της Apple.

Η Apple απέκτησε τη Mira, μια startup μασκών επαυξημένης πραγματικότητας (AR), με το ποσό της συμφωνίας να παραμένει άγνωστο.

Η Mira, που ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Ben Taft το 2016 με έδρα το Λος Άντζελες, κατασκευάζει μάσκες AR για πελάτες, όπως τα Universal Studios. Επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Blue Bear Capital, Happiness Ventures και Sequoia, έβαλαν 17 εκατομμύρια δολάρια στην startup πριν από την εξαγορά, ποντάροντας πολλά στις οθόνες και το λογισμικό heads-up για τη δημιουργία εφαρμογών, παιχνιδιών και εμπειριών AR.

Η Mira κατασκευάζει λύσεις υλικού και λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας με μεγαλύτερη δυνατότητα επεκτασιμότητας στην αγορά, δίνοντας τη δυνατότητα στο εργατικό δυναμικό πρώτης γραμμής να διαθέτει εργαλεία επικοινωνίας και πληροφορίες όταν τις χρειάζονται περισσότερο.

Η Mira κατά το παρελθόν, στα πρώτα βήματα των συσκευών εικονικής πραγματικότητας περί το 2017, είχε παρουσιάσει το Prism, μία συσκευή-κέλυφος μέσα στην οποία τοποθετούσες το iPhone και μετατρεπόταν σε υποτυπώδη μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο κόστιζε 99 δολάρια.

Η Apple φέρεται να έχει προσλάβει τουλάχιστον 11 υπαλλήλους της Mira, σύμφωνα με την ανάρτηση του CEO της Ben Taft. Ενώ παράλληλα η Mira είχε αρκετές στρατιωτικές συμβάσεις όπως με την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Τα νέα της εξαγοράς ακολουθούν την αποκάλυψη του ακουστικού Vision Pro της Apple. Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό η Mira θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στο AR της Apple, αλλά το The Verge αναφέρει ότι ο Jony Ive, ο μακροχρόνιος πρώην σχεδιαστής προϊόντων της Apple, ήταν σύμβουλος της Mira κάποια στιγμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις