Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Warply και Blue Marble: Λανσάρουν την πλατφόρμα NetΖeroNow

Πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία με στόχο την κλιματική ουδετερότητα (net zero) η οποία λειτουργεί σε ψηφιακό περιβάλλον πληρωμών και στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Warply, κορυφαία εταιρεία στα προγράμματα επιβράβευσης πελάτη, σε συνεργασία με τη Blue Marble Disruptive Technologies, πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα παροχής ενεργειακών υπηρεσιών και καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος, λανσάρουν την πλατφόρμα NetΖeroNow
για άμεση αντιστάθμιση ρύπων από τους καταναλωτές. Πρόκειται για μία καινοτόμο πρωτοβουλία με στόχο την κλιματική ουδετερότητα (net zero) η οποία λειτουργεί σε ψηφιακό περιβάλλον πληρωμών και στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα πλατφόρμα διασυνδέεται εύκολα και απλά με όλες τις ηλεκτρονικές ή offline υπηρεσίες τιμολόγησης προσφέροντας κατά το check out τη δυνατότητα σε κάθε καταναλωτή να αντισταθμίσει τους εκπεμπόμενους ρύπους (CO2) που απορρέουν από τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες που προμηθεύεται.

Πώς λειτουργεί

Η υπηρεσία ενεργοποιείται σε ιστοσελίδες και εφαρμογές με την προσθήκη μιας γραμμής κώδικά SDK. Μέσω του NetΖeroNow γίνεται μέτρηση των εκπομπών CO2 του κάθε προϊόντος και της κάθε υπηρεσίας. Ακολούθως, ο καταναλωτής ενημερώνεται για την εθελοντική δυνατότητα αντιστάθμισης μέσω
προσωποποιημένης επικοινωνίας, με πλήρη διαφάνεια για τις δράσεις αντιστάθμισης στις οποίες συμμετέχει.

Οι μονάδες αντιστάθμισης (Voluntary Carbon Credits) της Blue Marble είναι πιστοποιημένες από τα Ηνωμένα Έθνη (Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή) και τον φορέα μέτρησης, αναφοράς και επαλήθευσης Gold Standard, ενώ παράλληλα είναι εμπορεύσιμες στο Χρηματιστήριο Εθελοντικής Εμπορίας Ρύπων ACX. Αφορούν την ανάπτυξη οριακών έργων παραγωγής καθαρής ενέργειας ή/και απορρόφησης CO2 από την ατμόσφαιρα.

Η αρχική λειτουργία της πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η Warply είναι το tokenization των VCC της Blue Marble. Πρόκειται ουσιαστικά για αντιστοίχιση tokens/υποδιαιρέσεων ενός VCC με τις επιμέρους πληρωμές των καταναλωτών, ώστε να επιτυγχάνεται ο συσχετισμός και η πιστοποίηση μέσω αναφορών των κλασμάτων πληρωμών κάθε λογαριασμού στο αντίστοιχο VCC.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες που προσφέρουν την υπηρεσίαNetZeroNow να μπορούν με επακριβή, πιστοποιημένο και επαληθεύσιμο τρόπο να εντάξουν την αντιστάθμιση ρύπων στα αποτελέσματα τους, ενώ οι καταναλωτές αποκτούν μια διαφανή ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές δράσεις στις οποίες συνεισφέρουν οικειοθελώς.

Ο Γιάννης Δοξαράς, CEO της Warply δήλωσε σχετικά: «Στοχεύοντας στην ένταξη του ESG στον πυρήνα των προγραμμάτων επιβράβευσης, διαπιστώσαμε ότι η ποσοτικοποίηση των εκπομπών ρύπων είναι ο βασικός επιταχυντής για την βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε συνεργασία με τους καταναλωτές. Θεωρούμε
λοιπόν ότι η νέα αυτή υπηρεσία θα αποτελέσει το market standard για μια δίκαια μετάβαση στο net-zero».

Ο Ευάγγελος Μπέης, CEO της Blue Marble δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τα όρια του υποχρεωτικού και αντισταθμίζουν τις εκπομπές ρύπων οικειοθελώς έως του net-zero. Αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να επιβραβεύουν οι καταναλωτές, στους οποίους προσφέρεται για πρώτη φορά η δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Η επίτευξη του net-zero αποτελεί πλέον μια εκδημοκρατισμένη διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε όλοι μας δίκαια, απαλείφοντας ταυτόχρονα το εκτεταμένο φαινόμενο του “greenwashing”».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις